Toepassingen

akoestiek industrie

Akoestiek binnen de industrie

Als we denken aan industrie en industriële omgevingen dan gaat dit vaak gepaard met een slechte akoestiek. Grote bedrijfshallen met veel lawaai en echo zijn een veelvoorkomende werkomgeving voor velen.

Deze industriële hallen zijn ook vaak uitgerust met grote machines die erg veel lawaai maken wat kan zorgen voor een erg onaangename werkervaring. Net om die reden is het goed om het verbeteren van jouw akoestiek te overwegen.

Meer info

Akoestiek in kinderdagverblijf

Wanneer je in een kinderdagverblijf werkt, dan weet je dat kinderen vaak gelijk staan aan heel wat geluid. Spelende kinderen kunnen namelijk het geluidsniveau flink omhoog halen met de nodige dosis enthousiasme.

Om zowel voor kinderen als voor de begeleiders een aangename ervaring te creëren, is het goed om eens te denken aan het verbeteren van de akoestiek. Een goede akoestiek in een kinderdagverblijf heeft namelijk een pak voordelen.

Meer info

Welke stoffen worden gebruikt bij akoestische panelen?

Akoestiek in uw bedrijf

Het plaatsen van geluidsisolatie of akoestische isolatie is anders voor elk type gebouw. Daarom is het goed om te weten wat het beste past binnen jouw sector en wat het meeste aansluit binnen je wensen.

Meer info

Akoestiek in de vergaderruimte

In veel vergaderruimtes kan de akoestiek een groot probleem zijn. Geluid kan weerkaatsen tegen harde oppervlakken zoals muren en plafonds. Dit kan leiden tot een slechte verstaanbaarheid en onduidelijke communicatie tijdens een vergadering. Als gevolg daarvan kunnen concentratieproblemen en een geïrriteerd gevoel optreden bij veel van de werknemers.

Meer info

akoestiek ziekenhuis

Akoestiek in een ziekenhuis

Als je denkt aan een ziekenhuis, dan denk je vaak aan een slechte akoestiek. Het kan erg hinderlijk zijn voor zowel mensen die er werken als patiënten. Net daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat er een goede akoestiek heerst.

Door in te zetten op een goede akoestiek verminder je de stressniveaus en maak je het aangenamer voor iedereen die er aanwezig is. Dit geldt voor zowel de inkomhal als voor de refter, traphallen en kamers van patiënten.

Meer info

Akoestiek in huis verbeteren met akoestische gordijnen

Akoestiek in een woonzorgcentrum

Een goede akoestiek is vaak essentieel voor veel mensen. Ook zonder het te beseffen is een negatieve geluidservaring erg storend. Het kan zorgen voor verminderde concentratie, slechte verstaanbaarheid, hoofdpijn en ergernissen. Zeker voor ouderen met een slechter gehoor kan een slechte akoestiek een grote invloed hebben.

Wanneer je in een omgeving bent met veel harde oppervlaktes en ramen waar veel geluid is, kan galm overheersen. Veel zo een ruimtes zijn aanwezig in een woonzorgcentrum of rusthuizen. Vooral gemeenschappelijke ruimtes en lange hallen kunnen een slechte akoestiek hebben.

Meer info

Galm in kerk oplossen

Galm in een Kerk

Kerken zijn vaak statige en imposante gebouwen met hoge gewelven, stenen muren en veel glas. Het is dan ook voor velen een plek die van nature gepaard gaat met veel galm en echo. Ben je lid van een koor dan kan deze natuurlijke galm een mooie toevoeging zijn aan het geheel. Maar in bijna elke andere situatie waarin je jezelf verstaanbaar moet maken heeft galm een negatief effect.

Meer info

Plafondeiland: Cotese Cloud Moon

Akoestiek op school

Scholen zijn een plek waar veel mensen samenkomen. Heerst er een slechte akoestiek in een ruimte dan kan dit al snel een negatief effect hebben op de omgeving. Zowel voor de leerkrachten als voor de leerlingen is het moeilijk om zich verstaanbaar te maken en ook de concentratie verminderd aanzienlijk.

Door te zorgen voor een goede akoestiek op scholen, zorg je voor meer dan enkel dat. Er is een aangename omgeving voor leerkrachten, docenten en professoren om les te geven. Ook studenten en leerlingen kunnen zich beter focussen en verstaan meer.

Meer info

Akoestiek in openbare ruimtes

Als we denken aan een openbare ruimte, stellen we ons snel een grote hal voor met hoge plafonds. Het is een ruimte waar veel mensen tegelijkertijd binnen kunnen en vaak zijn deze erg luidruchtig. Er heerst veel galm en echo wat vaak een druk gevoel geeft.

Je vindt deze situaties op allerhande plaatsen. Denk maar aan sporthallen, luchthavens, ziekenhuizen, bibliotheken en theaterzalen om er maar enkele te noemen. wat ons meestal niet bij blijft is de rust en stilte dat deze zalen met zich mee brengen. Meestal zijn ze erg lawaaierig en heerst er een zee van lawaai.

Meer info

Akoestische oplossingen voor plafonds

Akoestiek aula

Aula’s en universiteitsgebouwen zijn plekken waar veel studenten samenkomen tijdens de lesuren. Als deze ruimtes een slechte akoestiek hebben, heeft dit vaak een erg negatief effect op de omgeving, niet alleen voor de studenten, maar ook voor de professoren. Dit komt doordat de verstaanbaarheid daalt, wat ook zorgt voor verminderde concentratie.

Meer info

Akoestiek winkels

Als klant is de winkelbeleving een essentieel onderdeel van je bezoek aan een winkel. Het zorgt voor een memorabele ervaring en kan beslissend zijn voor de aankoop. Een goede akoestiek draagt bij aan het creëren van deze winkelervaring.

Door voldoende geluidsisolatie op alle belangrijke plekken te plaatsen, kun je de complete ervaring in je winkel verbeteren.

Meer info

akoestiek fitness

Akoestiek fitness

Doordat fitnesszalen vaak grote open ruimtes zijn met uitsluitend harde materialen, is er een grote kans dat er veel galm aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat het geluid in de ruimte erg onaangenaam wordt en kan leiden tot hoofdpijn, slechte concentratie en verminderde prestaties. Een slechte akoestiek in de fitness kan dus zorgen voor mindere prestaties en meer stress.

Meer info

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand