Onze akoestische oplossingen

Bij Cotese Acoustics vind je de beste akoestische oplossingen voor elke ruimte! De producten in het Quix gamma hebben een mooie afwerking, zijn in vaste maten verkrijgbaar en makkelijk te plaatsen. Er zijn zowel plafond- als muurtoepassingen. Quix panelen bevatten 25 mm rotswol of minerale wol. Onze online calculator helpt u berekenen hoeveel vierkante meter paneel u nodig heeft om de akoestiek van uw ruimte te verbeteren. De handige montage handleidingen die u op onze website kan downloaden leggen u stap voor stap uit hoe deze panelen moeten worden geplaatst.

Wand- en plafondpaneel: Cotese Panel

Cotese Panels zijn akoestische wand- en plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol en afgewerkt met een mooie polyester doek. U kan kiezen uit meerdere vormen en 40 verschillende kleuren. De akoestische panelen hebben een hogere absorptiegraad (1 AlphaW) en zijn dikker (4cm) dan de panelen uit ons Quix assortiment, waardoor u minder panelen zal nodig hebben voor hetzelfde resultaat. Deze panelen bieden naast een optimaal akoestisch comfort ook een zeer decoratieve en kaderloze oplossing. Deze panelen zijn zeer stootvast en zijn dus ook geschikt voor sportzalen. Deze panelen worden met lijm op muur of plafond bevestigd.

Wand- en plafondpaneel: Cotese Panel Moon

Cotese Panels Moon zijn akoestische wand- en plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol. De akoestische panelen zijn 4cm dik en hebben een hoge absorptiegraad (1 AlphaW). De panelen zijn volledig wit en vochtbestendig waardoor ze uiterst zijn geschikt voor plaatsing in vochtige ruimtes. Ze zijn niet bekleed met stof, maar wel behandeld met een geluidsdoorlatende witte verf.

Wandpaneel: Cotese Frame

Cotese Frames zijn akoestische wandpanelen van 4,5cm dik met aluminium profiel gevuld met rotswol. De panelen kunnen aan de hand van 2 metalen beugels worden opgehangen. De profielen zijn beschikbaar in het zwart, wit of alu grijs. De doeken worden bedrukt met een logo, uw favoriete foto of één van de 40 verschillende kleuren.

Plafondeiland: Cotese Cloud

Cotese Clouds zijn akoestische plafondeilanden die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol en afgewerkt met een mooie polyester doek. U kan kiezen uit meerdere vormen en 40 verschillende kleuren. De akoestische panelen hebben een hogere absorptiegraad (1 AlphaW) en zijn dikker (4cm) dan de panelen uit ons Quix assortiment, waardoor u minder panelen zal nodig hebben voor hetzelfde resultaat.

Plafondeiland: Cotese Cloud Moon

Cotese Clouds Moon zijn afhangende akoestische plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol. De akoestische panelen zijn 4cm dik en hebben een hoge absorptiegraad (1 AlphaW). De panelen zijn volledig wit en vochtbestendig waardoor ze uiterst zijn geschikt voor plaatsing in vochtige ruimtes. Ze zijn niet bekleed met stof, maar wel behandeld met een geluidsdoorlatende witte verf.

Baffles: Cotese Moon

Cotese Baffle Moon zijn verticaal afhangende akoestische elementen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn ontworpen om de akoestiek in grotere ruimtes te verbeteren waar verticale systemen nodig zijn. De baffles zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste glasvezel dat wit is geschilderd.

Gordijnen

Er bestaan zowel akoestische glas- als overgordijnen. Gordijnen absorberen storende galm en geluidsreflecties wanneer ze dichtgetrokken zijn. Uiteraard hebben ze daarnaast ook andere privacy verbeterende en dimmende eigenschappen.

Scheidingswanden

Scheidingswanden bieden niet enkel een oplossing voor galm, maar verbeteren bovendien ook de gespreksprivacy. Je kan hiermee gesprekken van elkaar scheiden en mensen dus een beter akoestisch comfort bieden. Deze panelen zijn 9cm dik en worden steeds op maat gemaakt. De aluminium kaders zijn beschikbaar in aluminium, zwart en wit. De samenstelling is net dezelfde als baffles en de panelen zijn makkelijk verplaatsbaar door de wieltjes.

Akoestiek is een belangrijk gegeven dat nauw samenhangt met levenskwaliteit. Zo voelen we ons in ruimtes met een slechte akoestiek of kamers waar een irritante galm bestaat vaak niet zo optimaal. Een aangename geluidsbeleving zorgt ervoor dat je tot rust kan komen en dat je graag op die locatie vertoeft. Ruimtes met een onaangename akoestiek zijn worden als onaangenaam ervaren en het is dan ook essentieel dat de akoestiek in deze ruimtes wordt verbeterd. Ontdek hieronder onze akoestische panelen.

Akoestische oplossingen voor wanden

Akoestische oplossingen voor wanden

Akoestische wandpanelen zijn absorberende panelen die tegen de wand worden geplaatst. De panelen absorberen geluidsgolven en zorgen er zo voor dat de nagalm en echo in een ruimte gereduceerd wordt. Wandpanelen zijn een akoestische oplossing die vaak gekozen wordt door onze klanten. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Je kunt de panelen eventueel ook laten bedrukken met een logo, print of afbeelding. Ze zijn dus perfect te personaliseren en passen in iedere ruimte.

Akoestische wandpanelen komen goed tot hun recht in ruimtes waar zich veel ononderbroken muren bevinden. Vlakke muren hebben de neiging om geluid te weerkaatsen. Door een absorberend wandpaneel te plaatsen, kan deze nagalm verminderd worden.

 

-> Bekijk akoestische wandpanelen

Akoestische oplossingen voor plafonds

Akoestische oplossingen voor plafonds

Akoestische plafondpanelen maken gebruik van dezelfde techniek als de akoestische wandpanelen. De panelen worden in deze situatie aan het plafond bevestigd. Deze akoestische oplossing is handig in ruimtes waar je de muren liever wil vrijhouden. Ook ruimtes waar grote stukken ononderbroken plafond zorgen voor een onaangename geluidsbeleving.

 

-> Bekijk akoestische plafondpanelen

Akoestische oplossingen voor plafondeilanden

De afhangende akoestische plafondeilanden bestaan uit absorberende panelen die zwevend onder het plafond worden bevestigd. De panelen die gebruikt worden als plafondeiland zijn vervaardigd uit minerale wol en afgewerkt met een polyester doek. Ze kunnen helemaal gepersonaliseerd worden.

Plafondeilanden zijn een design statement op zich. De akoestische plafondeilanden zijn beschikbaar in verschillende kleuren en vormen. Vaak wordt er bij dit type akoestische oplossingen gekozen voor een frivole vorm waardoor het plafondeiland bijdraagt aan de interieurvormgeving.

Ook deze panelen kunnen besteld worden in allerlei kleuren en formaten. Ze zijn makkelijk te personaliseren zodat ze mooi uitkomen in het design van de ruimte.

-> Bekijk akoestische plafondeilanden

Akoestische oplossingen voor plafondeilanden
Akoestische plafondeilanden op maat
Akoestische oplossingen voor grotere ruimtes

Akoestische oplossingen voor grotere ruimtes

Akoestische baffles zijn de ultieme oplossing in ruimtes met een hoog plafond. Hoge plafonds zorgen meestal voor een onaangename nagalm en vragen dus vaak om een degelijke akoestische oplossing. De baffles worden verticaal aan het plafond bevestigd en nemen op die manier geen wandruimte op. Doordat de absorberende panelen verticaal worden opgehangen, is er een groot beschikbaar oppervlak dat storende geluiden kan absorberen. Akoestische baffles worden veelal gebruikt in sporthallen, inkomhallen, bibliotheken, horeca zaken of ruimtes waar de nok van het dak vrij is.

-> Bekijk akoestische baffles

Betere akoestiek door akoestische gordijnen

Akoestische gordijnen zijn een onopvallende, maar doeltreffende manier om de geluidsbeleving in een ruimte te verbeteren. Je kunt ze namelijk bevestigen als een gewoon gordijn, maar je kunt ze ook gebruiken om verschillende delen van een ruimte van elkaar te scheiden.

Akoestische gordijnen zijn beschikbaar als transparante gordijnen of als overgordijnen. Op die manier heb je een ruime keuze aan mogelijkheden om de geluidservaring in jouw ruimte te verbeteren. Voor de implementatie van akoestische gordijnen hoef je niet over hoge plafonds te beschikken en je hoeft er ook geen wandruimte voor op te offeren. Akoestische gordijnen zijn een akoestische oplossing die in iedere ruimte perfect tot zijn recht komt.

-> Bekijk akoestische gordijnen

Akoestische scheidingsgordijnen
Akoestische gordijnen
Akoestiek kantoor verbeteren

Akoestiek kantoor verbeteren

Een akoestische scheidingswand heeft meer dan één voordeel! Naast het feit dat je met een scheidingswand of bureauscherm de akoestiek op kantoor kan verbeteren, doen de wanden ook perfect dienst om de privacy te verhogen.

Onze akoestische scheidingswanden zijn beschikbaar in allerlei formaten en kleuren, maar ze kunnen ook gepersonaliseerd worden met een bijzondere print, een logo of een afbeelding. Zo verbeter je de privacy en geluidsbeleving op kantoor, maar je voegt ook meteen een design element toe!

Kantoren waar veel werknemers in één ruimte samenwerken, staan bekend om de chaotische geluidsbeleving die vaak een kakofonie aan geluiden teweeg brengt. Deze ervaring is erg tegenstrijdig met het feit dat je op kantoor net die concentratie nodig hebt. Daarom doe je er als werkgever goed aan om een akoestische oplossing te voorzien in je kantoor om de productiviteit en het geluk van je werknemers te vergroten!

In kantoren kunnen verscheidene akoestische oplossingen geïmplementeerd worden. Zo kiezen bedrijfsleiders vaak voor akoestische wandpanelen, plafondpanelen of baffles. Maar de ultieme toevoeging voor iedere kantoorruimte is natuurlijk de akoestische scheidingswand. Deze wanden kunnen gebruikt worden om verschillende bureauruimtes van elkaar te scheiden. Bovendien kunnen de panelen verfraaid worden met een print of logo van je zaak!

 

-> Bekijk akoestische scheidingswanden

Akoestiek verbeteren in woning

Heb je last van een irritante echo of nagalm in je woonkamer? Er bestaan een heleboel akoestische oplossingen om de akoestiek in huis te verbeteren.

In een thuisomgeving kiezen onze klanten vaak voor akoestische gordijnen om de akoestiek te verbeteren. De gordijnen kunnen als een gewone gordijn worden opgehangen. Zo verbeter je de akoestiek in jouw woonkamer zonder dat het opvalt.

Een andere populaire methode om de akoestiek in je woonkamer te verbeteren, is het gebruik van een gepersonaliseerd wandpaneel. Laat een foto van je gezin of een mooie reisfoto afdrukken op een akoestisch wandpaneel. Zo verfraai je je interieur en optimaliseer je in één keer ook de geluidsbeleving in je woning.

Akoestiek in leefruimte verbeteren
Akoestiek in woning verbeteren
Akoestiek optimaliseren voor horeca

Akoestiek optimaliseren voor horeca

Hotels, restaurants en cafés zijn steevast plaatsen waar bezoekers een onaangename geluidsbeleving ervaren. In hotels ervaren we storende geluiden van andere hotelgasten. Op café of in een restaurant worden we overweldigd door het lawaai van de andere tafels dat door andere mensen rondom ons wordt geproduceerd.

De horeca is een sector waar geluidsbeleving regelmatig een probleem vormt. Je doet er als horeca uitbater dan ook goed aan om te kiezen voor een akoestische oplossing op maat. Zo kan je akoestische wandpanelen ophangen in hotelkamers, akoestische baffles gebruiken in de nok van je café of restaurant of gebruik maken van een mooi gordijn om de akoestiek in jouw horeca zaak te verbeteren.

Panelen kopen online of in onze showroom

Liever een op maat gemaakte bestelling plaatsen of wil je de showroom eens bezoeken? Dat kan allemaal! Neem contact met ons op of bezoek onze showroom in Dendermonde.

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand