Akoestiek in winkel en retail verbeteren

Als klant is de winkelbeleving een essentieel onderdeel van je bezoek aan een winkel. Het zorgt voor een memorabele ervaring en kan beslissend zijn voor de aankoop. Een goede akoestiek draagt bij aan het creëren van deze winkelervaring.

Door voldoende geluidsisolatie op alle belangrijke plekken te plaatsen, kun je de complete ervaring in je winkel verbeteren.

De voordelen van een goede akoestiek in de retail

Als je in een winkelcentrum of showroom de juiste akoestische oplossingen biedt, kun je zorgen voor een totale ervaring. Door rust te bieden en een sfeer te creëren, geef je je klanten een positief gevoel. Dit zorgt ervoor dat klanten meer de tijd nemen om je producten zorgvuldig te bekijken.

Een ander voordeel van een akoestiek verbetering is een betere spraakverstaanbaarheid, omdat nagalm onder controle wordt gehouden. Zo kunnen je klanten makkelijker communiceren en blijven hun gesprekken privé.

Een goede akoestiek is niet alleen belangrijk voor je klanten, maar ook voor je personeel. Het zorgt namelijk voor een hogere concentratie, minder vermoeidheid en minder hoofdpijn. Een betere akoestiek zorgt dus voor een hogere productiviteit en meer werkcomfort.

Een aangename winkelervaring voor je klanten

Een goede akoestiek zorgt ervoor dat klanten langer in je winkel blijven en vaker terugkeren. Ook zullen verkoopcijfers stijgen dankzij de rustgevende sfeer die heerst in je winkelpand. Een positieve winkelervaring is wellicht een van de belangrijkste factoren binnen de retail.

Je akoestiek verbeteren en zorgen dat je winkel is ingericht om comfort te bieden aan je klanten is dus erg belangrijk. Andere zaken die van invloed zijn op de ervaring van je klanten zijn onder andere het interieur, de indeling, geur en muziek.

De meest voorkomende geluidsoverlast in winkelcentra en winkels

Winkelcentra en winkelpanden bestaan meestal uit grote open ruimtes met harde wanden, een groot vloeroppervlak en veel glas. Hierdoor wordt het snel lawaaierig en ontstaat er veel nagalm. Het geluid weerkaatst langs alle kanten en dit kan storend zijn.

In de hele ruimte hoor je een samensmelting van pratende mensen, voetstappen, telefoons, muziek en kassa’s. Het kan erg luid en overweldigend zijn voor veel mensen om lang aanwezig te zijn in een ruimte met een slechte akoestiek.

De beste manier om zo’n ruimte aangenamer te maken voor iedereen is door te beginnen met het dempen van geluid en het verbeteren van de akoestiek. Dit kun je doen door gladde en harde oppervlakken te onderbreken met zachte en geluidsabsorberende materialen.

Veel gebruikte akoestische oplossingen voor retail en detailhandel

Akoestische wandpanelen

Om een slechte akoestiek in winkelpanden tegen te gaan, is het basisprincipe het verkleinen van harde oppervlakken en ondergronden. Dit zorgt ervoor dat geluidsgolven minder weerkaatsen, wat resulteert in een betere akoestiek in het pand.

Een aangename manier om dit te doen, is door een muur of wand te voorzien van akoestische wandpanelen. Deze wandpanelen zijn gevuld met minerale wol en nemen gemakkelijk de trillingen van geluid op. Dit zorgt voor een aangename en rustgevende ervaring gedurende de hele dag. Afhankelijk van de toepassing zijn ze verkrijgbaar in verschillende diktes om de absorptie van geluidsgolven te maximaliseren.

Een leuke toevoeging aan deze wandpanelen is dat ze ook bedrukt kunnen worden. Zo kun je ze gemakkelijk voorzien van bijvoorbeeld een logo, toepasselijke afbeelding en passende kleuren voor elke afdeling.

Akoestisch plafondpaneel

Als wanden niet voldoende demping kunnen geven in een grote winkelruimte, is er ook het akoestisch plafondpaneel. Deze panelen bevestigen we aan het plafond en bieden de extra geluidsisolatie die nodig is.

Het bevestigen van akoestische panelen of platen aan het plafond is een zeer populaire akoestische oplossing voor winkels, omdat het een discrete en effectieve manier is om de akoestiek te verbeteren. Het is zeker een van onze meest geplaatste producten in winkelpanden.

Bekijk ook de rest van onze akoestische oplossingen of neem een kijkje bij onze referenties en realisaties.

Laat je begeleiden door een akoestische expert

Het verbeteren van de akoestiek in een winkel of winkelcentrum is vaak een taak waarvoor expertise nodig is. Door de juiste oppervlakte aan geluidsabsorberend materiaal op de juiste plaats te voorzien, kun je elke ruimte aangenamer maken voor iedereen.

Als je wilt dat elke ruimte het juiste geluid heeft, is het inschakelen van een expert zeker de juiste keuze. Onze experts voeren professionele metingen uit en kunnen op basis van de verzamelde gegevens de juiste keuzes maken voor jouw winkelpand of winkelcentrum. Werk samen met Cotese, dé specialist in akoestiek.

Heb je nog vragen over de akoestiek verbeteren in een winkel? Neem dan gerust contact op met een van onze experts. We helpen je graag op weg naar een beter geluid met passende akoestische oplossingen.

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand