Akoestiek op kantoor verbeteren

Akoestiek op kantoor verbeteren

Op kantoor ben je het meest productief wanneer je jezelf goed kan concentreren. Omgevingsgeluiden en ander lawaai dat collega’s veroorzaken, zijn ongewenste geluidseffecten die we gerust kunnen missen tijdens de werkdag. Kantoren waar meerdere personeelsleden samen zitten, staan dan ook bekend omwille van de chaotische geluidsbeleving en de slechte akoestiek. De akoestiek in bedrijf verbeteren is makkelijker dan je zou verwachten en het komt de productiviteit ten goede.

Akoestiek op kantoor verbeteren

Om de akoestiek op kantoor te verbeteren kan je verschillende methodes aanwenden, afhankelijk van de huidige situatie. Iedere ruimte en ieder kantoor is anders. Je bekijkt dan ook best de situatie zoals ze zich voordoet binnen jouw kantoor. Waar ontstaan de irritante geluiden en welke akoestische panelen zijn geschikt om die geluiden te minimaliseren?

Akoestische oplossingen voor op kantoor

Om de akoestiek op kantoor te verbeteren, bestaan er verschillende akoestische oplossingen. De juiste akoestische oplossing voor jouw kantoor is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de opbouw van het kantoor. Je probeert best eerst te achterhalen welke geluiden voor overlast zorgen en hoe deze geluiden zich voortbewegen. Wil jij de akoestiek op kantoor verbeteren? Dit zijn de oplossingen die vaak gekozen worden voor kantoren.

Akoestische panelen op kantoor

Door het aanbrengen van geluidsabsorberende wandpanelen en plafondpanelen, zorg je ervoor dat de nagalmtijd korter wordt. Zowel de wanden als plafonds in een kantoor bestaan uit grote, gladde oppervlakken die geluiden weerkaatsen. Een akoestisch wandpaneel of plafondpaneel op kantoor absorbeert de geluiden en zorgt er dus voor dat deze niet langer weerkaatst worden. Voor de bevestiging aan plafonds, kan je ook kiezen voor een plafondeiland of baffles.

Akoestische scheidingswanden en bureauschermen

In kantoorruimtes hebben werknemers veel baat bij het gebruik van akoestische scheidingswanden. Deze bureauschermen scheiden werkruimtes van elkaar en zorgen voor een verhoogde privacy, zowel visueel als akoestisch.

Akoestische gordijnen

vormen een mooie oplossing om de akoestiek op kantoor te verbeteren. De gordijnen zorgen voor een warme en huiselijke sfeer. Ze kunnen bovendien ook worden gebruikt om verschillende bureaus van elkaar te scheiden.

Voordelen van een goede akoestiek op kantoor

Voordelen van een goede akoestiekEen goede akoestiek zorgt voor comfort en rust. Hinderlijke akoestiek heeft een nadelig effect op de concentratie en de productiviteit. Dit zijn enkele van de voordelen die jij en je werknemers zullen ondervinden wanneer je voor een goede akoestiek zorgt op kantoor.

 

 

 

 

 

1. Productieve werkdagen

In een ruimte met een goede akoestiek voel je je minder snel vermoeid. Je kan jezelf beter concentreren en dat komt de productiviteit ten goede. Je werkt meer taken af met minder stress!

2. Betere geluidskwaliteit

Of het nu om een gesprek tussen collega’s of om een telefoongesprek met een klant gaat, een goede akoestiek zorgt voor een aangename geluidskwaliteit.

3. Meer privacy

Ook op kantoor is privacy essentieel. Je hebt geen behoefte om het telefoongesprek van je collega te horen. Wanneer je zelf een gesprek voert, wil je ook dat dat privé blijft. Op die manier ondervinden werknemers minder hinder van elkaar.

4. Meer comfort en rust

Wanneer je een heleboel taken hebt af te werken, wil je dat liefst op een rustige en comfortabele manier kunnen doen. Een hoger akoestisch comfort op kantoor zorgt ervoor dat je je beter voelt en minder snel gestresseerd geraakt.

Meest ervaren storende geluiden op kantoor

Storende geluiden op kantoorKantoren staan wereldwijd bekend om hun chaotische geluidsbeleving en slechte akoestiek. En die onaangename geluidsbeleving heeft een nadelig effect op het menselijke lichaam. Naast het feit dat het je stemming negatief beïnvloedt, krijg je ook meer stress van onaangename geluiden. Werknemers in gedeelde kantoren ondervinden het meeste last van bepaalde geluiden die in de meeste kantoren voorkomen.

 

 

 

 

Geluidsoverlast tussen verschillende eilanden

De geluiden die collega’s voortbrengen, worden als het meest storend ervaren. Wanneer een collega aan het bureau naast je een telefoongesprek voert, brengen de woorden die je opvangt je uit je concentratie. Behalve telefoongesprekken ondervinden werknemers ook veel last van onderlinge gesprekken en het gelach van andere collega’s.

Galm

Een te lange of te korte nagalmtijd zorgt voor een goede of minder goede verstaanbaarheid. Wanneer het gaat over geluiden die collega’ voortbrengen, is die verstaanbaarheid best zo laag mogelijk. Doordat werknemers de woorden van collega’s duidelijk verstaan, ontstaat er afleiding die ervoor zorgt dat de productiviteit daalt.

Omgevingsgeluiden

Omgevingsgeluiden, zoals voetstappen of deuren, worden liefst beperkt binnen een kantooromgeving. In het beste geval zorgen de voetstappen van medewerkers voor een zo kort mogelijke onderbreking. Door de akoestiek op kantoor te verbeteren, zorg je ervoor dat omgevingsgeluiden weinig tot geen effect hebben op de werkzaamheden van het personeel.

Geluidseffecten die zich via wanden of plafond voortbewegen

Geluidseffecten bewegen zich vaak doorheen een kantoor via de wanden en het plafond. Deze grote, vlakke oppervlakken weerkaatsen de geluiden en zorgen ervoor dat ze langen in de ruimte blijven nagalmen. Door het probleem van de slechte akoestiek op kantoor aan te pakken bij de basis, kan je de nadelige geluidsbeleving ombuigen naar een aangename akoestiek.

Akoestische oplossingen gekozen voor kantoorruimte

Dat een goede akoestiek op kantoor de productiviteit verhoogt, is een gegeven dat al langer bekend is. Deze kantoren werden reeds door Cotese Acoustics onder handen genomen en genieten nu van een aangename akoestiek op kantoor:

Vraag advies aan een expert

Hebben jij of je werknemers last van een onaangename akoestiek op kantoor en wil je daar graag verandering in brengen? Cotese Acoustics is een expert op gebied van akoestiek en geluidsbeleving. We helpen je dan ook graag verder om de geluidsbeleving op jouw werkvloer te optimaliseren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken!

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand