Akoestische gordijnen

Ongewenste geluiden zorgen voor een vervelend gevoel. Een ruimte die niet akoestisch geoptimaliseerd is, zorgt voor frustraties en werkt vermoeiend. Wil je de akoestiek verbeteren op kantoor of in de woonkamer? Bekijk dan zeker de akoestische gordijnen, want ze zijn makkelijk te gebruiken in ieder type ruimte.

Gordijnen

Er bestaan zowel akoestische glas- als overgordijnen. Gordijnen absorberen storende galm en geluidsreflecties wanneer ze dichtgetrokken zijn. Uiteraard hebben ze daarnaast ook andere privacy verbeterende en dimmende eigenschappen.

Akoestische scheidingsgordijnen

Akoestische gordijnen op maat

Akoestische gordijnen zijn beschikbaar als glasgordijnen of als overgordijnen. Ze zijn een ideale oplossing om verschillende ruimtes van elkaar te scheiden zonder dat er een geluidsoverdracht plaats vindt. Zware overgordijnen worden telkens voorzien van 3 lagen: laag 1: gevoerde stof, laag 2: molton en laag 3: voeringstof.

Maar de akoestische glasgordijnen en overgordijnen kunnen ook gebruikt worden om ramen af te schermen en tegelijkertijd het geluidscomfort in de ruimte te optimaliseren. Zware overgordijnen tot op de grond gaan steeds meer geluid absorberen dan een glasgordijn. De akoestische glas- en overgordijnen zijn te verkrijgen in een breed gamma aan stoffen en kleuren.

Wil je de akoestiek verbeteren in de woonkamer of op kantoor, overweeg dan het gebruik van deze gordijnen die geproduceerd worden met geluidsabsorberend materiaal.

Akoestische gordijnen

Waarom kiezen voor akoestische gordijnen?

Geluidsabsorberende gordijnen leiden niet tot ruimte verlies in een kamer. Daarom worden ze vaak gebruikt in woonkamers en kantoren waar de muren of plafonds het niet toelaten om er akoestische panelen te bevestigen.

Praktisch voor ieder type ruimte

Sommige akoestische oplossingen zijn eerder voorzien voor grote gebouwen of ruimtes met hoge plafonds: iets wat niet iedereen ter beschikking heeft!

De akoestische gordijnen kunnen gebruikt worden in iedere kamer of ruimte, dus ook thuis in de woonkamer of in de slaapkamer.

Reduceer ongewenste geluidseffecten

De akoestische transparante gordijnen en overgordijnen zijn vervaardigd uit geluidsabsorberend materiaal. Dat betekent dat ze alle onaangename bijgeluiden reduceren. Door het gebruik van deze gordijnen verbeter je de geluidservaring in een kamer. De ruimte voelt meer ontspannen aan, is rustgevend en je kan je beter concentreren.

Kan ook gebruikt worden als room divider

Iedere ruimte waar je door middel van gordijnen de ruimte wenst op te delen in verschillende compartimenten, leent zich perfect voor deze akoestische oplossing. Je deelt de kamer nog steeds op in compartimenten, maar tegelijkertijd verhoog je de privacy in de verschillende delen doordat het geluid binnen het compartiment gehouden wordt.

Persoonlijk en gezellig

Gordijnen zorgen ervoor dat een kamer gezelliger en huiselijker aanvoelt. Er is bovendien een ruime keuze aan verschillende kleurtinten! Je kan ook de glasgordijnen combineren met de overgordijnen voor een ultieme geluidsdemping.

Akoestisch glasgordijn

Bij Cotese kan je akoestische glasgordijnen bestellen die het licht goed door laten, maar toch het geluid absorberen. Ongewenste geluiden en echo’s worden geabsorbeerd, maar de lichtinval zorgt er voor dat de ruimte toch open en toegankelijk aanvoelt.

Akoestisch overgordijn

Akoestische overgordijnen

Onze akoestische overgordijnen laten het licht in mindere mate door en kunnen dienst doen net zoals gewone overgordijnen. Ze bieden meer privacy en geven je de mogelijkheid om de kamer te verduisteren. Bovendien absorberen ze onaangename geluiden en galm te reduceren.

Informatie of advies over akoestische gordijnen?

Je vindt in ons aanbod ook verscheidene andere akoestische oplossingen, zoals: wandpanelenplafondpanelenplafondeilanden, baffles en scheidingswanden.

Heb je vragen of specifieke vereisten? Neem dan gerust contact op via onderstaand contactformulier om de verschillende mogelijkheden voor je project met één van onze experts te bespreken. We verwelkomen je ook graag in onze showroom in Dendermonde!

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand