Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn de ideale oplossing om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Een aangename akoestiek zorgt voor een prettige geluidservaring in iedere ruimte. Plaatsen waar een vervelende akoestiek heerst zijn ook meteen minder comfortabel om langere tijd te verblijven. De geluiden voelen te scherp aan en ieder geluid geeft een nagalm. Dit kan je vermijden door het gebruik van akoestische panelen. Luister niet langer naar voetstappen van iemand die 30 meter verder voorbij wandelt. Onze akoestische panelen hebben een hoge absorptiewaarde. Daardoor zorgen ze dat het geluid in een ruimte mooier en voller klinkt.

Wand- en plafondpaneel: Cotese Panel

Cotese Panels zijn akoestische wand- en plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol en afgewerkt met een mooie polyester doek. U kan kiezen uit meerdere vormen en 40 verschillende kleuren. De akoestische panelen hebben een hogere absorptiegraad (1 AlphaW) en zijn dikker (4cm) dan de panelen uit ons Quix assortiment, waardoor u minder panelen zal nodig hebben voor hetzelfde resultaat. Deze panelen bieden naast een optimaal akoestisch comfort ook een zeer decoratieve en kaderloze oplossing. Deze panelen zijn zeer stootvast en zijn dus ook geschikt voor sportzalen. Deze panelen worden met lijm op muur of plafond bevestigd.

Wand- en plafondpaneel: Cotese Panel Moon

Cotese Panels Moon zijn akoestische wand- en plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol. De akoestische panelen zijn 4cm dik en hebben een hoge absorptiegraad (1 AlphaW). De panelen zijn volledig wit en vochtbestendig waardoor ze uiterst zijn geschikt voor plaatsing in vochtige ruimtes. Ze zijn niet bekleed met stof, maar wel behandeld met een geluidsdoorlatende witte verf.

Wandpaneel: Cotese Frame

Cotese Frames zijn akoestische wandpanelen van 4,5cm dik met aluminium profiel gevuld met rotswol. De panelen kunnen aan de hand van 2 metalen beugels worden opgehangen. De profielen zijn beschikbaar in het zwart, wit of alu grijs. De doeken worden bedrukt met een logo, uw favoriete foto of één van de 40 verschillende kleuren.

Akoestische wandpanelen

Waarom kiezen voor onze akoestische wandpanelen?

Akoestische wandpanelen zijn een aanpassing ten voordele van een behaaglijke geluidservaring in een ruimte. Wandpanelen zijn makkelijk te plaatsen en kunnen ook een esthetische bijdrage leveren aan de ruimte. Zo kan je onze akoestische panelen in verscheidene kleuren verkrijgen. Je kan er ook voor kiezen om je foto, schilderij, logo of ander visueel effect te plaatsen op de wandpanelen.

Hoog rendement in geluidsabsorptie

Onze akoestische panelen hebben een absorptiegraad van AlphaW 0,65, wat erg hoog is. Dit wil zeggen dat de panelen meer geluid absorberen dan gemiddeld en er zo voor zorgen dat de ruimte een aangename akoestiek verkrijgt.

Verminder nagalm en echo met akoestische wandpanelen

Verminder nagalm en echo met akoestische panelen

Een drastische vermindering van nagalm en echo is de belangrijkste reden om te kiezen voor akoestische panelen. Een nagalm ontstaat wanneer het geluid weerkaatst wordt op grote oppervlaktes zoals muren en plafonds.

Kwalitatief en duurzaam

Onze akoestische wandpanelen zijn vervaardigd uit minerale wol. Dit type wol is erg stootbestendig en zal niet zomaar deuken of scheuren vertonen. Je kan er van uitgaan dat je akoestische wandpanelen erg lang dienst zullen doen.

Afgewerkt met kwalitatieve stoffen

Qua afwerking heb je keuze uit verschillende hoogwaardige producten zoals een mooie polyester doek, Camira Lucia of Camira Cara. Deze meubelstoffen zijn van hoge kwaliteit en zijn akoestisch neutraal, wat ze ideaal maakt voor gebruik op akoestische panelen.

Wandpanelen met esthetische waarde

Esthetische waarde

Goed gekozen wandpanelen kunnen het uitzicht van een ruimte opwaarderen. Je kan ze namelijk in allerlei kleuren, vormen en maten verkrijgen. Bestel je gepersonaliseerde akoestische wandpanelen bij Cotese Acoustics voor een optimaal en stijlvol effect.

Deel je boodschap of logo

Op het doek dat rond de panelen zit, kunnen we jouw boodschap, slogan of logo drukken van je bedrijf. Creëer een ruimte met een prettige akoestiek en maak ze in één klap aantrekkelijk en persoonlijk!

Wand- en plafondpaneel: Quix Panel

Gepersonaliseerde akoestische wandpanelen

Bij Cotese Acoustics kan je gepersonaliseerde akoestische wandpanelen in verschillende tinten bestellen. Kijk rustig rond in onze webshop om de verschillende mogelijkheden te ontdekken. Je vindt in onze webshop ook akoestische plafondpanelenakoestische plafondeilandenakoestische baffles, akoestische gordijnen en akoestische scheidingswanden.

Heb je vragen of specifieke vereisten? Neem dan gerust contact op via onderstaand contactformulier om de verschillende mogelijkheden voor je project met één van onze experts te bespreken. We verwelkomen je ook graag in onze showroom in Dendermonde!

Veelgestelde vragen

Wat kost een akoestisch paneel?

De kost van een akoestisch paneel hangt af van de grootte en vorm van uw paneel. Wilt u snel een prijscalculatie zien per paneel dan kunt u hier onze quick panels berekenen.

Welk materiaal absorbeert geluid?

Geluidsabsorberende materialen die vaak worden gebruikt zijn minerale wol en rotswol. In Quix panelen zit er 25mm van deze combinatie. Cotese panels bevatten hard geperste minerale wol en zijn afgewerkt met een mooi polyester doek.

Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

In een hogere ruimte heb je zo’n 10 tot 15% meer m2 akoestische panelen nodig dan in een lagere ruimte. Wanneer je gebruik maakt van akoestische panelen met een hoge absorptiewaarde, heb je logischerwijs minder panelen nodig om hetzelfde effect te bekomen.

Wat is een akoestisch paneel?

Akoestische panelen verbeteren akoestiek in een ruimte door geluid te absorberen. De meest gebruikte toepassingen zijn wandpanelen en plafond panelen.

Welk materiaal absorbeert geluid het beste?

Glaswol, rotswol en hard geperste minerale wol zijn allemaal zeer goede materialen om geluid te absorberen. Wij gebruiken deze soorten isolatie in onze panelen met een zeer goed resultaat.

Hoe dik akoestische panelen?

Akoestisch panelen kunnen verschillen per soort isolatie en toepassing, bekijk hier onze soorten:

  • Cotese Panel 4 cm
  • Cotese Moon 4cm
  • Cotese Frame 4 cm
  • Quick panel 2,5 cm

Wat zorgt ervoor dat het huis minder hol klinkt?

Als je wilt dat uw huis minder hol klinkt kan je akoestische panelen plaatsen tegen uw plafond of wand. Deze breken het holle effect in uw huis en zorgen voor een betere akoestiek.

Hoe goed werken akoestische panelen?

Cotese Panel 4 cm en Cotese Moon 4 cm hebben een AlphaW 1 en een geluidsabsorptie van 100%
Akoestische panelen werken zeer goed als je de kwaliteitspanelen op de juiste plaatsen plaatst.

Wat zijn de beste akoestische panelen?

Elke ruimte en situatie is anders. Zo is het juiste paneel met de juiste specificaties voor iedereen anders. Zorg er wel steeds voor dat je kiest voor duurzame en kwaliteitsvolle wandpanelen. Zo ben je zeker dat je lang kan genieten van de beste kwaliteit.

Wat is de prijs voor akoestische panelen?

De prijs van een akoestisch paneel hangt af van de grote en verschillende specificaties van het paneel. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor verschillende soorten personalisaties en afwerkingen. Neem gerust hier een kijkje naar onze standaard formaten of neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Kan ik mijn panelen laten bedrukken?

Ja, je kan akoestische panelen laten bedrukken met een foto of logo. Dit gebeurd op een mooi afgewerkte polyesterdoek.

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand