Akoestiek in een kinderdagverblijf verbeteren

Artikel toegevoegd op

Wanneer je in een kinderdagverblijf werkt, dan weet je dat kinderen vaak gelijk staan aan heel wat geluid. Spelende kinderen kunnen namelijk het geluidsniveau flink omhoog halen met de nodige dosis enthousiasme.

Om zowel voor kinderen als voor de begeleiders een aangename ervaring te creëren, is het goed om eens te denken aan het verbeteren van de akoestiek. Een goede akoestiek in een kinderdagverblijf heeft namelijk een pak voordelen.

Het belang van een goed geluid in een kinderdagverblijf

Een goede akoestiek in het kinderdagverblijf kan zorgen voor meer rust in de ruimte en een verminderde kans op gehoorschade. Door je binnenklimaat te verzorgen en een aangenaam geluid te voorzien in de ruimte doe je iedereen een plezier.

Met een goede akoestiek zijn verder ook heel wat voordelen te verkrijgen. Doordat de kinderen minder prikkels moeten verdragen zal de groep veel rustiger zijn. Dit zorgt ook voor de begeleiders voor meer rust en een betere werkomgeving.

Daarnaast is het moeilijk om jezelf verstaanbaar te maken wanneer er veel geluid is. Een goede akoestiek kan hier de juiste hulp bieden en zorgen dat je makkelijker kan communiceren zonder dat je hoofdpijn hoeft te krijgen.

Tot slot zorgt een rustige en kalme omgeving met een goed geluid ook voor een hogere concentratie, minder stress, minder vermoeidheid en een hoger werkplezier. Zeker wanneer jonge kinderen nog dutjes moeten doen, is een rustige en stille omgeving van onschatbare waarde.

De uitdaging om de akoestiek te verbeteren

Een slechte akoestiek in een kinderdagverblijf verbeteren brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Afhankelijk van hoe het gebouw is ingedeeld zal je steeds op zoek moeten gaan naar een akoestische oplossing op maat.

De eerste grote uitdaging is de hoeveelheid geluid. Wanneer veel spelende kinderen aanwezig zijn in een ruimte dan stijgen de decibels gemakkelijk. Als er dan nog eens galm wordt geproduceerd dan kan dat een probleem vormen.

Daarnaast zijn veel kinderdagverblijven gevestigd in oude gebouwen of scholen. Deze ruimtes hebben vaak veel ramen, hoge plafonds en veel harde oppervlaktes. Dit zorgt er voor dat het geluid weerkaatst en zo galm veroorzaakt. Deze combinatie zorgt voor een slechte akoestiek in het kinderdagverblijf.

De mogelijkheden in akoestische oplossingen voor kinderdagverblijven

Voor het verbeteren van de akoestiek in een kinderdagverblijf zijn er een aantal eenvoudige methodes. Door het plaatsen van geluiddempende materialen zal je er voor zorgen dat er minder nagalm aanwezig is.

Deze geluiddempende materialen zijn allemaal opgebouwd uit een speciale minerale wol met een hoog geluidsabsorptie niveau. Geluidstrillingen kunnen hierdoor niet weerkaatsen op harde oppervlaktes en zo verminder je de galm in de ruimte om de akoestiek te verbeteren.

Akoestische muur panelen

Een erg handige methode om het geluid in een kinderdagverblijf te verbeteren is door het gebruik van akoestische wandpanelen. Met panelen die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren geef je een speelse indruk en zorg je tegelijk voor een beter geluid.

In ons assortiment hebben we verschillende soorten wandpanelen. Deze kunnen verschillen in formaat en dikte afhankelijk van de ruimte en de hoeveelheid galm. Neem gerust een kijkje naar ons assortiment akoestische wandpanelen.

Fotopanelen

Storende geluiden op kantoor reduceren

Wanneer je nog meer wil inzetten op een kleurrijke en vrolijke ruimte hebben we ook een fantastische oplossing. Wij bieden de mogelijkheid om kwalitatieve akoestische panelen te bedrukken met een afbeelding of logo naar keuze.

Zo zorg je niet alleen voor een goede akoestiek maar ook voor een leuke en aangename sfeer in elke ruimte. Bekijk hier onze mogelijkheden voor fotopanelen.

Plafondpanelen

Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Is er niet genoeg plaats aan de muur? Dan zijn ook plafondpanelen een goede oplossing wanneer je de akoestiek wil verbeteren. Vooral in wat grotere ruimtes kunnen akoestische plafondpanelen zorgen voor de juiste hoeveelheid demping.

Door in te zetten op de juiste hoeveelheid panelen kunnen jij en de kinderen genieten van een rustgevende omgeving zonder galm en te veel geluid.

Verbeter de akoestiek ook in jouw kinderdagverblijf

Zoals je kan zien zijn er heel wat voordelen te verkrijgen wanneer je je akoestiek verbeterd in een kinderdagverblijf. Het heeft een positief effect op zowel de kinderen als je werknemers en het zorgt er voor dat iedereen zich op zijn gemak voelt.

Kies daarom voor de akoestische oplossingen van Cotese om het geluid te verbeteren. Neem hier alvast eens een kijkje naar onze referenties en laat je inspireren.

Schakel een akoestische expert in

De akoestiek verbeteren in een kinderdagverblijf is vaak een taak waar wat expertise voor nodig is. Door de juiste oppervlakte aan geluidsabsorberend materiaal te voorzien op de juiste plaats kan je elke ruimte aangenamer maken.

Wil je dat elke ruimte voorzien is van het juiste geluid, dan is een expert zeker de juiste keuze. Onze experts voeren professionele metingen uit en kunnen aan de hand van de verzamelde data de juiste keuzes maken voor jouw buitenschoolse opvang.

Heb je nog vragen over je akoestiek verbeteren in kinderdagverblijven? Neem dan gerust contact op met een van onze experts. Wij helpen u graag op weg naar een beter geluid.

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand