Akoestische panelen

Overdreven veel last van een irritante galm of akoestiek in ruimtes waar veel mensen samenkomen of waar je een onaangename geluidservaring voelt? Een overvloed aan geluiden werkt op je gemoed en haalt je concentratie naar beneden. Het is essentieel voor de levenskwaliteit en de tijd die je doorbrengt in deze ruimtes. Door gebruik te maken van akoestische panelen zorg je er voor dat mensen zich weer goed voelen en graag in de ruimte komen! Bekijk hieronder onze akoestische oplossingen.

Plafondeiland: Quix Cloud

Quix Clouds zijn afhangende akoestische plafondelementen die het geluid sterk absorberen. De panelen zijn 25mm dik en hebben een absorptiegraad van 0,65 AlphaW. Verder zijn deze panelen vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol en zijn voorzien van een polyester doek. U kan kiezen uit meerdere vormen en 40 verschillende kleuren. Deze panelen bieden naast een optimaal akoestisch comfort ook een zeer decoratieve en kaderloze oplossing. Bij deze panelen worden de nodige ophangkits meegeleverd.

Wand- en plafondpaneel: Quix Panel

Quix Panels zijn akoestische wand- en plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. De panelen zijn 25mm dik en hebben een absorptiegraad van 0,65 AlphaW. Verder zijn deze panelen vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol en zijn voorzien van een polyester doek. U kan kiezen uit meerdere vormen en 40 verschillende kleuren. Deze panelen bieden naast een optimaal akoestisch comfort ook een zeer decoratieve en kaderloze oplossing. Deze panelen worden verlijmd op muur of plafond.

Plafondeiland: Cotese Cloud

Cotese Clouds zijn akoestische plafondeilanden die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol en afgewerkt met een mooie polyester doek. U kan kiezen uit meerdere vormen en 40 verschillende kleuren. De akoestische panelen hebben een hogere absorptiegraad (1 AlphaW) en zijn dikker (4cm) dan de panelen uit ons Quix assortiment, waardoor u minder panelen zal nodig hebben voor hetzelfde resultaat.

Wand- en plafondpaneel: Cotese Panel

Cotese Panels zijn akoestische wand- en plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol en afgewerkt met een mooie polyester doek. U kan kiezen uit meerdere vormen en 40 verschillende kleuren. De akoestische panelen hebben een hogere absorptiegraad (1 AlphaW) en zijn dikker (4cm) dan de panelen uit ons Quix assortiment, waardoor u minder panelen zal nodig hebben voor hetzelfde resultaat. Deze panelen bieden naast een optimaal akoestisch comfort ook een zeer decoratieve en kaderloze oplossing. Deze panelen zijn zeer stootvast en zijn dus ook geschikt voor sportzalen. Deze panelen worden met lijm op muur of plafond bevestigd.

Plafondeiland: Cotese Cloud Moon

Cotese Clouds Moon zijn afhangende akoestische plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol. De akoestische panelen zijn 4cm dik en hebben een hoge absorptiegraad (1 AlphaW). De panelen zijn volledig wit en vochtbestendig waardoor ze uiterst zijn geschikt voor plaatsing in vochtige ruimtes. Ze zijn niet bekleed met stof, maar wel behandeld met een geluidsdoorlatende witte verf.

Wand- en plafondpaneel: Cotese Panel Moon

Cotese Panels Moon zijn akoestische wand- en plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol. De akoestische panelen zijn 4cm dik en hebben een hoge absorptiegraad (1 AlphaW). De panelen zijn volledig wit en vochtbestendig waardoor ze uiterst zijn geschikt voor plaatsing in vochtige ruimtes. Ze zijn niet bekleed met stof, maar wel behandeld met een geluidsdoorlatende witte verf.

Wandpaneel: Cotese Frame

Cotese Frames zijn akoestische wandpanelen van 4,5cm dik met aluminium profiel gevuld met rotswol. De panelen kunnen aan de hand van 2 metalen beugels worden opgehangen. De profielen zijn beschikbaar in het zwart, wit of alu grijs. De doeken worden bedrukt met een logo, uw favoriete foto of één van de 40 verschillende kleuren.

Baffles: Cotese Moon

Cotese Baffle Moon zijn verticaal afhangende akoestische elementen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn ontworpen om de akoestiek in grotere ruimtes te verbeteren waar verticale systemen nodig zijn. De baffles zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste glasvezel dat wit is geschilderd.

Gordijnen

Er bestaan zowel akoestische glas- als overgordijnen. Gordijnen absorberen storende galm en geluidsreflecties wanneer ze dichtgetrokken zijn. Uiteraard hebben ze daarnaast ook andere privacy verbeterende en dimmende eigenschappen.

Scheidingswanden

Scheidingswanden bieden niet enkel een oplossing voor galm, maar verbeteren bovendien ook de gespreksprivacy. Je kan hiermee gesprekken van elkaar scheiden en mensen dus een beter akoestisch comfort bieden. Deze panelen zijn 9cm dik en worden steeds op maat gemaakt. De aluminium kaders zijn beschikbaar in aluminium, zwart en wit. De samenstelling is net dezelfde als baffles en de panelen zijn makkelijk verplaatsbaar door de wieltjes.

Wat zijn akoestische panelen?

Akoestische panelen

Akoestische panelen zijn geluidsabsorberende platen die als doel hebben de nagalmtijd in een ruimte zo kort mogelijk te maken. Galm wordt meestal veroorzaakt door grote, gladde oppervlakken die het geluid goed weerkaatsen. Geluidsabsorberende panelen bestaan uit een zacht, absorberend materiaal dat het geluid niet weerkaatst, maar absorbeert. De panelen zorgen voor een betere akoestiek in de ruimte.

Onze akoestische panelen zijn vervaardigd uit een stootbestendige minerale wol die bijzonder goed geluiden absorbeert. Met een absorptiegraad van AlphaW 0,65 behoren ze tot de beste akoestische panelen die je op de markt kunt vinden. De minerale wol is afgewerkt met een poyester doek uit de collectie Camira Lucia of Camira Cara. Het doek is verkrijgbaar in verschillende afwerkingsmogelijkheden en kleuren.

 

 

 

 

Veelzijdigheid van geluidsabsorberende panelen

Geluidsabsorberende panelen

Om de akoestiek en geluidsbeleving in een ruimte te verbeteren, kan je verschillende technieken implementeren. De akoestische panelen zijn slechts één van de mogelijkheden, maar zijn wel een veelzijdige implementatie.

Zo kun je geluidsabsorberende panelen op verschillende manieren gebruiken. Je kunt ze gebruiken als akoestische wandpanelen in een kleurrijke tint of met een fotoprint, maar ook als akoestische plafondpanelen zonder dat ze veel ruimte innemen. Wil je de geluidsabsorberende platen liever gebruiken als scheidingswand? Dat kan ook!

 

Absorberen of dempen?

In de akoestische wetenschap maakt met een onderscheid tussen absorberen en dempen. De term absorberen wordt veelal gebruikt om geluiden te absorberen die binnen de ruimte ontstaan. Zo valt het reduceren van galm en echo onder absorptie. Het dempen van geluid wordt meestal toegepast voor geluiden die van buitenaf komen. Deze geluiden ontstaan niet binnen de ruimte, maar eerder bij de buren of op de straat. Om te voorkomen dat deze geluiden te fel hoorbaar zijn in een ruimte, wordt er gekozen om ze te dempen.

Akoestische panelen kunnen voor beide doeleinden gebruikt worden, maar hun belangrijkste functie blijft vooral de geluidsabsorptie van geluiden die in de ruimte ontstaan.

Keuze voor geluidswerende en geluidsabsorberende panelen

De keuze voor geluidswerende panelen of geluidsabsorberende panelen zorgt voor een grote verbetering op gebied van geluidsbeleving binnen een kamer. Door geluiden te absorberen die binnen de ruimte ontstaan, creëer je een aangename geluidservaring die rust brengt.

Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn sterk absorberende panelen die tegen de muur of wand kunnen worden bevestigd. Met een absorptiegraad van AlphaW 0,65 zorg je meteen voor een betere geluidsabsorptie en dus een aangename akoestiek.

De panelen zijn beschikbaar in een verscheidenheid aan kleuren en verschillende formaten. Je kunt de panelen ook laten bedrukken zodat ze perfect in je design en interieur passen.

 

 

 

Akoestische plafondpanelen

Ook de akoestische plafondpanelen hebben een bijzonder hoge absorptiegraad en zorgen onmiddellijk voor een verhoogd geluidscomfort. Wil je geen wandruimte opofferen voor de implementatie van je akoestische panelen? Dan zijn plafondpanelen de perfecte oplossing.

 

 

 

 

Akoestische plafondeilanden

De keuze voor akoestische plafondeilanden is snel gemaakt wanneer je de akoestiek wil optimaliseren en meteen een extra design element wil toevoegen aan een kamer. Bij de installatie van akoestische plafondeilanden worden de akoestische panelen onder het plafond opgehangen. Ze zorgen voor een wow factor in iedere ruimte!

Deze panelen hebben een absorptiegraad van AlphaW 1 en absorberen dus een groot deel van de ongewenste geluiden.

 

 

 

 

Akoestische baffles

Akoestische platen die als baffles worden opgehangen, absorberen dankzij hun verticale ophanging een heleboel geluid. Ze zijn ideaal in kamers met hoge plafonds. Het zijn dan ook net die ruimtes met een hoog plafond die vaak een onaangename echo of nagalm produceren. De akoestische baffles hebben een bijzonder hoge geluidsabsorptie en zorgen ervoor dat ook die ruimtes met hoge plafonds een aangename geluidservaring bieden.

 

 

 

 

Akoestische scheidingswanden en bureauschermen

In kantoren en andere plaatsen waar verschillende mensen samen aanwezig zijn, wordt er vaak gekozen voor akoestische platen in de vorm van een scheidingswand of bureauscherm. Door gebruik te maken van akoestische scheidingswanden tussen werkplekken of bureauschermen tussen werknemers vang je 2 vliegen in één klap. Je verhoogt met geluidswerende panelen het geluidscomfort voor je werknemers en je biedt hen meteen ook de broodnodige privacy!

 

 

 

 

Akoestische panelen met fotoprint


Gebruik je de akoestische panelen als wandpaneel? Dan kun je de ruimte helemaal opfleuren met een fotoprint. Laat je logo drukken op de akoestische wanddecoratie of kies voor een kunstwerk dat de ruimte opwaardeert.

Door gebruik te maken van een fotoprint op je geluidsabsorberende panelen, voeg je extra persoonlijkheid en sfeer toe aan de ruimte en zien de panelen er erg natuurlijk en aantrekkelijk uit! Een akoestisch fotopaneel is de ideale manier om een design touch toe te voegen aan een kamer.

Naast het gebruik van fotoprints kun je ook kiezen uit een ruim aanbod aan kleuren en materialen. Vorm je akoestische wandbekleding om tot een decoratief statement in iedere ruimte.

Akoestische panelen voor de woonkamer

Om de geluidservaring in jouw woonkamer te optimaliseren, kun je kiezen tussen verschillende mogelijkheden. Je kunt akoestische panelen plaatsen tegen de wand of tegen het plafond. Deze panelen kun je bovendien helemaal personaliseren met een specifiek kleurtje of een leuke foto print. Ook de keuze voor akoestische gordijnen kan een goede oplossing bieden voor een huiselijke omgeving zoals een woonkamer.

 

 

 

 

 

Akoestische panelen voor op kantoor

Kantoren waar verschillende werknemers in dezelfde ruimte samen zitten, worden vaak als onaangenaam ervaren door de werknemers. Geluiden van een collega die een telefoongesprek voert of de slaande deur verderop in de gang zorgt voor een verminderde concentratie en komt de werkprestaties niet ten goede.

Om de akoestiek op kantoor te verbeteren wordt vaak voor akoestische scheidingswanden of bureauschermen gekozen. Deze geluidsdempende panelen kunnen makkelijk aangevuld worden met enkele wandpanelen of plafondpanelen.

 

 

 

 

Akoestische panelen in de studio

Een opnamestudio is één van die plaatsen waar geluid centraal staat. Een echo of rare akoestiek is uit den boze in de studio. Daarom wordt er vaak voor een combinatie van akoestische oplossingen gekozen om deze ruimtes helemaal te optimaliseren.

Heb jij een opnamestudio waar de akoestiek niet helemaal juist zit? Neem dan zeker contact met ons op. We bekijk graag jouw specifieke situatie en meten de galm in de ruimte voor je op. Daarna kunnen we je meteen helpen met een geluidsabsorberende panelen en een akoestische oplossing op maat!

 

 

 

Veel gestelde vragen over geluidsabsorberende panelen

Wat doet een akoestisch paneel?

Akoestische panelen zijn geluidsabsorberende panelen die worden geplaats om de akoestiek in de ruimte te verbeteren en de galm te verminderen. De panelen worden meestal op het plafond of op een wand bevestigd.

Wat zijn de voordelen van akoestische panelen?

De plaatsing van akoestische panelen biedt heel wat voordelen:

  • Verbetering van de akoestiek in de leef- en werk omgeving
  • Verminderen van galm
  • Er is voor elke ruimte een passende oplossing
  • Keuze uit verschillende afmetingen en kleuren

Wat is de absorptiewaarde van akoestische panelen?

De absorptiewaarde van een materiaal geeft weer hoeveel geluid het materiaal opneemt. De waarde beschrijft de akoestische prestatie van de akoestische panelen. De absorptiewaarde wordt uitgedrukt met een getal tussen 0 en 1, waarbij 1 een volledige absorptie weergeeft. Het cijfer wordt uitgedrukt in AlphaW, wat staat voor ‘Weighted Sound Absorption Coefficient’.

Hoeveel akoestische panelen heb je nodig?

Berekenen eerst de vloeroppervlakte van de ruimte en de hoogte van het plafond. Aan de hand van die gegevens kan je procentueel berekenen hoeveel m2 akoestische panelen je best plaats voor een goede tot perfecte akoestiek. Is jouw plafond lager dan 3 meter, installeer dan best akoestische panelen die 35 tot 50% van het vloeroppervlak beslaan. Is jouw plafond hoger, dan installeer je best panelen met een oppervlakte van 50 tot 65% van de totale vloeroppervlakte.

Waar plaats je best akoestische panelen?

De beste manier om akoestische panelen op te hangen is om zowel plafondpanelen als geluiddempende wandpanelen te plaatsen. Door dit te doen verminder je de ongewenste reflecties tussen wanden, vloer en plafond. Bij tegenover elkaar liggende wanden hoef je de panelen enkel aan één wand op te hangen om de reflectie te verminderen.

Kan je akoestische panelen met jouw eigen foto laten maken?

De akoestiek in jouw woonkamer verbeteren en tegelijkertijd de kamer personaliseren met een reisfoto of een foto van jouw gezin? Dat valt perfect te combineren! Akoestische fotopanelen lijken erg op een foto die wordt afgedrukt op canvas. Je haalt een persoonlijk stukje decoratie in huis en zorgt in één klap voor een aangename akoestiek.

Panelen kopen online of in onze showroom

In onze webshop kan je alle akoestische oplossingen terugvinden, online configureren en bestellen. Met de handige calculator bereken je makkelijk hoeveel vierkante meter akoestische materialen je juist nodig hebt. Daarna selecteer je de producten van je keuze en rond de bestelling af. De gemiddelde doe-het-zelver kan deze panelen makkelijk zelf plaatsen! Liever een op maat gemaakte bestelling plaatsen of wil je de showroom eens bezoeken? Dat kan allemaal!

Neem contact met ons op of bezoek onze showroom in Dendermonde.

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand