Akoestische plafondpanelen

Wil je de akoestiek in een ruimte verbeteren en de nagalm van geluiden verminderen, dan zijn akoestische panelen een goede oplossing. Een behaaglijke geluidservaring en akoestisch comfort zorgen er voor dat het fijn vertoeven is in een ruimte. Niemand hoort graag geluiden van anderen die zich aan de andere kant van de kamer bevinden en deze geluiden zorgen voor een verminderd akoestisch comfort. Kies daarom voor een toepasselijke akoestische oplossing voor grote ruimtes waar veel beweging is en geluiden een lange nagalm hebben.

Wand- en plafondpaneel: Cotese Panel

Cotese Panels zijn akoestische wand- en plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol en afgewerkt met een mooie polyester doek. U kan kiezen uit meerdere vormen en 40 verschillende kleuren. De akoestische panelen hebben een hogere absorptiegraad (1 AlphaW) en zijn dikker (4cm) dan de panelen uit ons Quix assortiment, waardoor u minder panelen zal nodig hebben voor hetzelfde resultaat. Deze panelen bieden naast een optimaal akoestisch comfort ook een zeer decoratieve en kaderloze oplossing. Deze panelen zijn zeer stootvast en zijn dus ook geschikt voor sportzalen. Deze panelen worden met lijm op muur of plafond bevestigd.

Wand- en plafondpaneel: Cotese Panel Moon

Cotese Panels Moon zijn akoestische wand- en plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol. De akoestische panelen zijn 4cm dik en hebben een hoge absorptiegraad (1 AlphaW). De panelen zijn volledig wit en vochtbestendig waardoor ze uiterst zijn geschikt voor plaatsing in vochtige ruimtes. Ze zijn niet bekleed met stof, maar wel behandeld met een geluidsdoorlatende witte verf.

Akoestische plafondpanelen

Waarom kiezen voor onze akoestische plafondpanelen?

Akoestische plafondpanelen zijn een goede oplossing voor grote ruimtes waar je niet meteen de muren kan gebruiken voor het plaatsen van wandpanelen. Omdat het plafond een groot en ononderbroken oppervlakte is, kan je met akoestische panelen aan het plafond de geluidservaring in deze ruimte aanzienlijk verbeteren. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en vormen. Er is dus voor ieder plafond wel een gepaste oplossing.

Hoge absorptiegraad voor optimaal akoestisch comfort

De akoestische oplossingen die je in de Cotese webshop vindt, hebben een hoge absorptiegraad van AlphaW 0,65. De geluidsabsorptie van de panelen ligt hoger dan gemiddeld en het effect ervan is dan ook meteen merkbaar.

Minder nagalm en echo

Nagalm is een ongewenst effect van geluiden in grote open ruimtes en het zorgt ervoor dat deze vertrekken vaak een ongemakkelijk gevoel veroorzaken wanneer je er langer aanwezig bent. Daarom wordt er vaak gekozen voor akoestische plafondpanelen die de nagalm en echo voor een groot deel wegnemen.

Duurzame plafondpanelen

De gebruikte materialen zijn duurzaam en van hoge kwaliteit

De akoestische wandpanelen in ons assortiment bestaan uit hoogwaardige minerale wol. Ze zijn bestand tegen een stootje en vertonen niet makkelijk scheuren of deuken. Je hebt van deze akoestische panelen jarenlang plezier.

Afwerking met hoogwaardige meubelstoffen

Onze akoestische panelen zijn verkrijgbaar als panelen van minerale wol die worden afgewerkt met meubelstoffen van hoge kwaliteit. Zo werken we met polyester doek dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Je kan ook kiezen voor de meubelstoffen Camira Lucia of Camira Cara. Deze stoffen worden vaak gebruikt om akoestische panelen te verfraaien. Ze zijn akoestisch neutraal, wat er voor zorgt dat ze goed te combineren zijn met de panelen.

Onopvallende plafondpanelen

Onopvallend of eerder als design element

Bij het kiezen van de akoestische plafondpanelen kun je opteren voor kleuren die dezelfde tint of kleur hebben als je plafond. Zo zie je ze bijna niet en gaan ze goed op in de ruimte. Je kan er ook voor kiezen om de plafondpanelen te gebruiken als design element door stoffen te selecteren met een interessant of opvallend kleurtje. Er zijn ook verscheidene vormen beschikbaar. Zo zit er altijd wel een akoestische oplossing tussen die perfect past bij je interieur. Ben je op zoek naar akoestische panelen voor het plafond waarbij je een echt wow-effect creëert? Bekijk dan zeker onze akoestische plafondeilanden.

Informatie of advies over akoestische gordijnen?

Wil je graag wat meer informatie over ons aanbod aan akoestische gordijnen of één van onze andere akoestische oplossingen. We staan je graag bij met persoonlijk advies. Neem zeker contact met ons op! Je bent natuurlijk ook welkom in onze showroom in Dendermonde!

Je vindt in ons aanbod ook verscheidene andere akoestische oplossingen, zoals akoestische wandpanelen, akoestische baffles, akoestische gordijnen en akoestische scheidingswanden.

Heb je vragen of specifieke vereisten? Neem dan gerust contact op via onderstaand contactformulier om de verschillende mogelijkheden voor je project met één van onze experts te bespreken. We verwelkomen je ook graag in onze showroom in Dendermonde!

Veelgestelde vragen

Wat betekent het begrip akoestiek?

Akoestiek is hoe het geluid zich door de ruimte beweegt. Geluid kaatst tegen het plafond, wanden en vloer. Door middel van akoestische panelen te plaatsen kan je galm verminderen en dus de akoestiek in de ruimte verbeteren.

Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Over het algemeen is het aangeraden om 1/4e van de wanden met panelen te bezetten. In een hogere ruimte heb je zo’n 10 tot 15% meer m2 akoestische panelen nodig dan in een lagere ruimte. Wanneer je gebruik maakt van akoestische panelen met een hoge absorptiewaarde, heb je minder panelen nodig voor het zelfde effect.

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand