Akoestiek verbeteren

Akoestiek gaat over geluid en de beweging van geluid in een ruimte. Wanneer ergens een slechte akoestiek heerst, dan merken we dat enorm snel. Het brengt een onbehaaglijk gevoel van drukte en de geluiden lijken extra hard te weergalmen. Het is dan ook voor iedereen veel aangenamer wanneer je die slechte geluidservaring in een ruimte kunt omvormen tot goede akoestiek. Wil jij de akoestiek verbeteren voor een specifieke ruimte? Cotese is expert in het verwezenlijken van een optimale geluidservaring in iedere kamer, ruimte of zaal. We hebben een ruim aanbod aan akoestische panelen voor ieder type omgeving.

Wat is akoestiek?

De akoestiek of geluidservaring in een ruimte is afhankelijk van de opbouw van het gebouw. Bestaat een ruimte voor een groot deel uit harde, gladde oppervlakken, dan worden de geluidsgolven die er tegenaan botsen weer terug gekaatst. Bij zachte, oneffen oppervlakken gebeurt er iets anders met de geluidsgolven. Ze worden namelijk voor een groot deel geabsorbeerd. De geluidsgolf wordt gebroken en keert op een andere manier weer de ruimte in.

De geluiden die zich voortbewegen doorheen een ruimte kunnen als aangenaam of onaangenaam ervaren worden. Door gebruik te maken van akoestische oplossingen, kun je ervoor zorgen dat ook ruimtes met grote, vlakke oppervlakken een aangename geluidservaring hebben.

Hoe kan je akoestiek verbeteren?

Akoestiek verbeteren doe je veelal door gebruik te maken van één of meerdere akoestische oplossingen. Deze oplossingen zorgen ervoor dat je de nagalm of echo in een ruimte drastisch verlaagt, wat de geluidsbeleving ten goede komt. Er bestaat een grote verscheidenheid aan verschillende akoestische oplossingen, zoals wandpanelen, plafondpanelen, scheidingswanden, gordijnen, en meer. Iedere ruimte heeft een eigen akoestiek en de oplossing die je kiest is veelal afhankelijk van de kamer waar je de akoestiek wil verbeteren.

Kan je akoestiek berekenen?

Akoestiek kan berekend of gemeten worden. Ervaar je zelf een negatieve of onaangename geluidservaring in een bepaalde ruimte of een kamer in je woning? Gaat het over een grotere ruimte of ben je niet zeker over de juiste aanpak? Lees hier hoe we te werk gaan om galm te meten in ruimtes. Maak gebruik van onze online calculator om te berekenen hoeveel panelen je precies nodig hebt.

Akoestische oplossingen voor elke ruimte

Ongeacht de ruimte waarin je de akoestiek wil verbeteren, een oplossing is nooit ver weg. Blader rustig even doorheen onze webshop om de akoestische oplossingen te bekijken.

Heb je een groot project of wil je graag eerst wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Iedere ruimte is verschillend en we gaan graag met je op zoek naar de beste oplossing!

Cotese Acoustics

U kan ons steeds bereiken voor een vraag of vrijblijvende offerte!

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand