Hoe werken akoestische gordijnen?

Hoe werken akoestische gordijnen?
Artikel toegevoegd op

Denk je na over een akoestische oplossing voor jouw woonkamer, kantoor of zaal? Akoestische raambekleding is een goede manier om de geluidsbeleving in een ruimte te verbeteren. Zeker wanneer je sowieso plannen had om gordijnen te plaatsen, is de keuze voor de akoestische versie ongetwijfeld een goede keuze. Maar, hoe werken akoestische gordijnen nu precies?

Storende galm absorberen

De belangrijkste functie van dit type gordijn bestaat natuurlijk uit het absorberen van storende galm en geluiden. Dankzij de structuur van de gordijnen worden storende geluiden stukken beter geabsorbeerd dan bij een gewone gordijn.

Geluidsbeleving verbeteren

Ramen bestaan uit grote, gladde oppervlakken die het geluid bijzonder goed verspreiden. Die echo of galm zorgt voor een onaangename geluidsbeleving. Akoestische gordijnen bevinden zich tussen de leefruimte en de weerkaatsende ramen. De akoestiek in een kamer verbeteren met gordijnen is dus zeker een goede optie.

Privacy verhogen

Zowel akoestische glasgordijnen als overgordijnen verhogen de privacy binnenshuis. Hoewel je doorheen de glasgordijnen heen kan kijken, belemmeren ze toch een directe inkijk in je woning. Overgordijnen bieden dan weer de mogelijkheid om jezelf helemaal af te zonderen van de buitenwereld.

Lichtinval beperken

Akoestische gordijnen zijn verkrijgbaar als glasgordijnen en als overgordijnen. Wil je dus graag de geluidsbeleving optimaliseren zonder de buitenwereld buiten te sluiten? Dan kan je voor glasgordijnen kiezen. Heb je een voorkeur voor overgordijnen? Dan geniet je ook meteen van de dimmende eigenschappen van een overgordijn.

Design element in je interieur

Behalve het feit dat een gordijn extra gezelligheid met zich meebrengt, kan je met deze raambekleding ook veel kanten uit in je interieurdesign. Kies je voor een felle en opvallende kleur die van je gordijnen hét statement in de kamer maakt? Of ga je eerder voor een neutrale kleur die rust brengt in de kamer?

Gordijnen zijn een dankbaar design element waar je veel kanten mee uit kan.

Hoe werken akoestische gordijnen?

Wil je graag wat meer informatie over onze akoestische gordijnen of heb je nog vragen over de mogelijkheden? Neem dan zeker contact opmet Cotese Acoustics. We zijn gespecialiseerd in oplossingen op maat en buigen ons graag over jouw specifieke situatie.

Andere relevante artikelen:

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand