Akoestiek in woning verbeteren

Jouw woning is een plaats waar je tot rust wil komen en waar je stress achterwege wil laten. Toch ondervinden veel mensen last van een slechte akoestiek in hun woning. Het huis beschikt over veel harde en gladde oppervlakken die geluiden weerkaatsen in plaats van ze te absorberen, wat resulteert in een onaangename galm. En het is dan ook die galm die ervoor zorgt dat je jezelf niet kan ontspannen in je eigen woning. De akoestiek in jouw woning verbeteren is dan ook essentieel om die ultieme feel-good sfeer in je huis te creëren.

Akoestische oplossingen voor woningen

Afhankelijk van de structuur van jouw woning en de opbouw van jouw woonkamer, kan je tussen verschillende akoestische panelen kiezen. In de praktijk merken we dat het veelal grote, gladde wanden zijn die onaangename geluiden weerkaatsen. Ook grote plafonds zijn de ideale geluidsweerkaatser. Zelfs je ramen zorgen voor een irritante echo of galm. Door deze gladde oppervlakken te onderbreken, zorg je makkelijk voor een betere akoestiek in jouw woning.

Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen vormen de ultieme oplossing in woonkamers en andere ruimtes in huis. Zo doe je er goed aan om te beginnen met een akoestisch wandpaneel achter de sofa. De plaatsing van een geluidsabsorberend paneel achter de sofa zorgt ervoor dat de personen die in de sofa zitten van meer rust kunnen genieten. Plaats een tweede akoestisch paneel recht tegenover het eerste voor een betere geluidsbeleving.

Akoestische wandpanelen zijn beschikbaar in verschillende formaten en kleuren. Je kan er zelfs voor kiezen om een levensgrote foto af te drukken op een akoestisch paneel. Zo zorg je ervoor dat je wanden worden opgefleurd, terwijl je ook meteen de akoestiek in je woning verbetert.

Breng sfeer in huis met de Cotese Frame

Akoestische wandpanelen zijn beschikbaar in verschillende formaten en kleuren. De Cotese Frame is een akoestisch wandpaneel dat je kunt ontwerpen zoals je wil. Kies ervoor om een levensgrote foto af te drukken op een akoestisch paneel.

Breng kleur in je woonkamer met een Cotese Panel

Onze akoestische wandpanelen zijn ontworpen om galm te reduceren en de akoestiek in de kamer te verbeteren. Met een Cotese Panel ben je meteen al een heel eind op weg om de geluidsbeleving in jouw woonkamer aangenaam te maken.

Cotese panels zijn verkrijgbaar in een kleur naar keuze, maar ze kunnen ook bedrukt worden met een afbeelding. Introduceer een beetje kleur en kies voor een feature wall met kleurrijk paneel.

Combineer design en sfeer met de voordelen van akoestische panelen. Fleur je wanden op, terwijl je ook meteen de akoestiek in jouw woning verbetert.

Akoestische plafondpanelen

Ook akoestische plafondpanelen zijn een goede oplossing voor particuliere woningen. Doorbreek het grote oppervlak van jouw plafond en zorg voor geluidsabsorptie in plaats van weerkaatsing. Ook de plafondpanelen zijn beschikbaar in allerlei verschillende kleuren en maten. Het is bovendien ook mogelijk om te kiezen voor een plafondeiland of baffles, die beide bijdragen aan de styling van je interieur.

Minimalistische akoestische oplossing met de Cotese Ceiling Panel

Hou je van een minimalistische stijl en voel je helemaal niks voor gekleurde wandpanelen? Geen zorgen! Ook voor minimalisten bestaat de perfecte akoestische oplossing voor je woonkamer. Het Cotese Ceiling Panel is een minimalistisch paneel, dat verkrijgbaar is in dezelfde kleur als het plafond van jouw woonkamer. Dit paneel breekt de geluiden die tegen het plafond weerkaatst worden en absorbeert ze. Zo ontstaat er een fijne akoestiek in jouw woonkamer.

Akoestische gordijnen

Om de akoestiek in woningen te verbeteren, wordt er vaak gekozen voor het gebruik van akoestische gordijnen. Je kunt zowel voor akoestische overgordijnen als voor akoestische glasgordijnen kiezen. Deze geluidsabsorberende gordijnen zijn de ideale oplossing om de geluidsbeleving in je woning te verbeteren, terwijl je meteen een extra gezellige sfeer creëert.

Smuk jouw sofa op met sierkussens

Materialen met een zekere dikte, die in stof gewikkeld zijn, absorberen een heleboel geluiden. Hou jezelf dus zeker niet in wanneer je op zoek gaat naar leuke kussens om jouw zetel te decoreren. Een hele resem kussens zorgt ook voor een aangename luie ervaring wanneer je aan het einde van de dag eindelijk die sofa in duikt.

Het belang van een goede akoestiek in de woonkamer

De woonkamer is de meest gekozen plaats in huis om tot rust te komen. Je ploft er in de sofa na een lange werkdag, met als doel de ultieme ontspanning te vinden. Het is dan ook erg belangrijk dat je die rust kan vinden, zodat je je weer kan opladen voor de volgende dag.

Verhoogd comfort en meer rust

Een aangename akoestiek in de woonkamer zorgt voor meer comfort. Je hoeft je niet langer te ergeren aan de geluiden die je als storend ervaart en kan helemaal tot rust komen. Alle voordelen van een aangename en gezellige woonomgeving komen tot hun recht wanneer je jezelf echt kan ontspannen in je woonkamer.

Makkelijker om je te concentreren

Het gebeurt regelmatig dat we een klus of taak willen afwerken in onze woonkamer. Door voor een aangename geluidservaring te zorgen, zal je merken dat je jezelf beter kan concentreren op je taak. Een minimum aan storende geluiden zorgen voor een betere concentratie.

Goede verstaanbaarheid

Of je nu alleen met je partner in de woonkamer een gesprek voert of je nodigt de hele familie uit, een goede akoestiek zorgt altijd voor een betere verstaanbaarheid. Gesprekken van anderen zijn minder intens aanwezig en je kan jezelf beter concentreren op het gesprek dat je zelf voert.

Beter uitgerust

Een slechte akoestiek in de woonkamer is ronduit vermoeiend. De extra geluiden die je liever niet wil horen, slorpen een groot deel van je kostbare energie op. Het kost energie om deze geluiden bewust buiten te sluiten. Door de geluiden efficiënt in te perken, spaar je jouw energie voor dingen die er echt toe doen.

Meest ervaren storende geluiden in huis

Storende geluiden in huis
Zeker omdat je thuis veelal op zoek gaat naar broodnodige rust, worden bepaalde geluiden als extra storend ervaren in onze thuisomgeving. Dit zijn de geluiden die veel mensen als storend ervaren in hun woning:

  • Lawaai dat door de buren veroorzaakt wordt
  • Straatlawaai en geluid dat van buiten komt
  • Langdurige echo van de voetstappen van een huisgenoot
  • Geluiden die van de bovenverdieping doordringen in de woonkamer
  • Geluiden die weerkaatst worden door grote muren en plafonds

 

 

Deze akoestische oplossingen kozen anderen

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een degelijke oplossing om de akoestiek in hun woning te verbeteren. Ze ontdekken dan ook al snel dat het gebruik van een praktische en eenvoudige akoestische oplossing een immens verschil maakt binnen hun woning. Cotese Acoustics nam alvast deze woningen onder handen om er de akoestiek te optimaliseren:

Vraag deskundig akoestisch advies

Ondervind je zelf een onaangename akoestiek in huis, maar weet je niet goed hoe je best te werk gaat om de akoestiek in je woning te verbeteren? Cotese Acoustics heeft een ruime ervaring met het optimaliseren van de akoestiek bij bedrijven en particulieren. We houden ons iedere dag bezig met geluidsbeleving en kijken er naar uit om ook jouw woning te optimaliseren. Neem dus zeker contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken!

Ook interessant om te lezen

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand