Storende geluiden van tafels en stoelen in cafés en restaurants

Storende geluiden van tafels en stoelen in cafés en restaurants
Artikel toegevoegd op

Iedereen geniet wel eens van een gezellig diner op een drankje op café met een paar vrienden. Toch ontdekken we steeds vaker dat we hinder ondervinden van een lawaaierige omgeving. Cafés en restaurants zijn zo’n typische locatie waar we omringd worden door een veelzijdigheid van geluiden. De gasten aan een tafeltje verderop praten erg luid en aan een ander tafeltje overheerst een bulderende schaterlach de ruimte. Daar bovenop horen we ook nog het belletje aan de deur wanneer er iemand binnenkomt en de geluiden die uit de keuken naar buiten dringen. Storende geluiden van andere tafels in restaurants en cafés kunnen een gezellige avond verpesten. Gelukkig bestaan er efficiënte akoestische oplossingen om deze overlast te bedwingen.

Hoe ontstaat de irritante akoestiek in een restaurant of café?

In restaurants en cafés bestaat er een grote bedrijvigheid. Dat is eigen aan de omgeving en in veel gevallen draagt het bij aan een gezellige sfeer. Maar soms worden de geluiden te sterk en geven ze zelfs een beklemmend gevoel. Rinkelende telefoons, lachende mensen, klinkend bestek en een achtergrondmuziekje. Het zijn allemaal gezellige geluiden, maar niet wanneer je ze allemaal tegelijkertijd hoort. Dan wordt het simpelweg lawaai!

Veel klanten klagen over een onaangename akoestiek in de horeca. Al de verschillende geluiden worden weerkaatst door grote raampartijen of muren. De geluiden vermengen zich met de galmende geluiden en versterken het lawaaierige effect, waardoor we allemaal nog net iets harder gaan praten om onszelf verstaanbaar te maken.

De akoestiek verbeteren in een café of restaurant

Gelukkig bestaan er enkele goede manieren om de akoestiek in een café of restaurant te verbeteren. Door gebruik te maken van absorberende materialen kun je ervoor zorgen dat een ontmoetingsplaats in de horeca weer een aangename plek wordt, met een minimum aan moeite!

Kies voor een akoestische oplossing om ervoor te zorgen dat de geluiden binnen je zaak niet langer weerkaatst worden. Akoestische oplossingen hebben een hoge absorptiewaarde. Ze absorberen de geluiden die ontstaan in een ruimte en zorgen ervoor dat deze geluiden niet nagalmen of weerkaatst worden. Er bestaat dan ook een brede waaier aan mogelijkheden die je perfect kunt personaliseren om je horecazaak de juiste sfeer te laten behouden.

  • Akoestische muurpanelen gaan de weerkaatsing op muren en wanden tegen. Deze panelen kunnen helemaal gepersonaliseerd worden met een specifieke kleur of bedrukking.
  • Akoestische plafondpanelen zijn onopvallend en zorgen voor een immens verschil op gebied van akoestische beleving in een ruimte.
  • Vervang je raambekleding door akoestische gordijnen of gebruik de akoestische gordijnen als decoratie in je onderneming.
  • Akoestische baffles zijn een heus stijlelement binnen je interieur. Ook deze absorberende panelen zijn helemaal te personaliseren naar eigen wens.
  • Ook akoestische scheidingswanden tussen de tafels of secties van je zaak zorgen voor een immense vooruitgang op gebied van geluidsbeleving in je zaak.

Een akoestische oplossing op maat van jouw horeca zaak?

Wil je ervoor zorgen dat jouw gasten minder last ondervinden van storende geluiden van andere tafels in je horeca zaak? Kies voor een makkelijke en efficiënte oplossing door absorberende materialen te installeren in je onderneming. De mogelijkheden op gebied van akoestische oplossingen zijn vrijwel onbeperkt en helemaal personaliseerbaar. Zo hoef je geen afbreuk te doen op de stijl en het decor van jouw zaak. Onze akoestische oplossingen zijn geschikt voor ieder type interieur en we kunnen alle materialen op maat ontwerpen voor jouw horeca zaak. Heb je vragen over onze producten of ben je op zoek naar een totaaloplossing op maat? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen je graag verder met professioneel advies!

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand