Akoestiek

Akoestiek gaat over geluid en de beweging van geluid in een ruimte. Wanneer ergens een slechte akoestiek heerst, dan merken we dat enorm snel. Het brengt een onbehaaglijk gevoel van drukte en de geluiden lijken extra hard te weergalmen. Het is dan ook voor iedereen veel aangenamer wanneer je die slechte geluidservaring in een ruimte kunt omvormen tot goede akoestiek. Ontdek ons gamma akoestische panelen om de akoestiek in jouw huis of op kantoor voor goed aan te pakken!

Cotese is expert in het verwezenlijken van een optimale geluidservaring in iedere kamer, ruimte of zaal. We hebben een ruim aanbod aan akoestische oplossingen voor ieder type omgeving.

Wat is akoestiek?

De akoestiek of geluidservaring in een ruimte is afhankelijk van de opbouw van het gebouw. Bestaat een ruimte voor een groot deel uit harde, gladde oppervlakken, dan worden de geluidsgolven die er tegenaan botsen weer terug gekaatst. Bij zachte, oneffen oppervlakken gebeurt er iets anders met de geluidsgolven. Ze worden namelijk voor een groot deel geabsorbeerd. De geluidsgolf wordt gebroken en keert op een andere manier weer de ruimte in.

De geluiden die zich voortbewegen doorheen een ruimte kunnen als aangenaam of onaangenaam ervaren worden. Door gebruik te maken van akoestische oplossingen, kun je ervoor zorgen dat ook ruimtes met grote, vlakke oppervlakken een aangename geluidservaring hebben.

De akoestiek verbeteren in een woning

Je woning is een plek waar je tot rust wil komen na een rumoerige dag buitenshuis. Geluiden van buitenaf kun je missen als kiespijn en je wil ook liever de wasmachine in het washok niet horen draaien. Voor ieder probleem bestaat gelukkig een oplossing!

Onze akoestische oplossingen voor in huis verbeteren de geluidsbeleving in je woning. Je ervaart minder geluidsoverlast van buitenaf. Ook akoestiek of galm in je woonkamer en aangrenzende ruimtes kan makkelijk verholpen worden.

Akoestische oplossingen voor grote zalen

Akoestische oplossingen voor grote ruimtes

Grote zalen, zoals de inkomhal van een kantoor of een sportzaal, zijn erg gevoelig aan nadelige nagalm. Je hoort de snelle pas van de secretaresse loeihard, nog lang nadat ze al uit het zicht verdwenen is. In grote ruimtes zijn slimme akoestische oplossingen noodzakelijk.

Door akoestische panelen aan te brengen op plafond of muren, verbetert de geluidsbeleving enorm. Ook akoestische baffles en akoestische gordijnen zijn een solide oplossing voor grote zalen.

 

Akoestiek verbeteren op kantoor

Akoestiek verbeteren op kantoorOp kantoor wil je je goed kunnen concentreren, zonder overdonderd te worden door alle kantoorgeluiden die je samen met je collega’s produceert: de koffiezet, de printer, telefoon, … Om de akoestiek te verbeteren op kantoor, bestaan er een heleboel interessante geluidsoplossingen. Hou je het kantoor graag open en kies je voor akoestische wandpanelen of akoestische plafondpanelen? Of maak je ineens van de gelegenheid gebruik om je personeel wat meer privacy te bieden met akoestische scheidingswanden?

Geoptimaliseerde akoestische oplossing voor op kantoor en thuis

Ongeacht de ruimte waarin je de akoestiek wil verbeteren, een oplossing is nooit ver weg. Blader rustig even doorheen onze webshop om de akoestische oplossingen te bekijken.

Heb je een groot project of wil je graag eerst wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Iedere ruimte is verschillend en we gaan graag met je op zoek naar de beste oplossing!

Cotese Acoustics

Cotese Acoustics biedt akoestische oplossingen voor elk interieur vanaf 100 €/m².

U kan ons steeds bereiken voor een vraag of gratis offerteaanvraag!

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand