Welke akoestische oplossingen bestaan er?

Akoestische oplossingen
Artikel toegevoegd op

Heb je last van een onaangename akoestiek of galm in je woning of kantoor? Een irritante galm of overdreven akoestiek is erg onaangenaam en het verstoort de rust die je nodig hebt om goed te functioneren. Gelukkig bestaan er een heleboel akoestische oplossingen die je kunnen helpen om de geluidsbeleving te verbeteren.

Dit zijn de interessantste mogelijkheden om de akoestiek in je woning of kantoor te verbeteren.

Akoestische wandpanelen

Deze akoestische panelen worden aangebracht op de muur en ze zijn beschikbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Je kunt ze zelfs laten bedrukken met een foto of logo.

Deze duurzame wandpanelen zorgen ervoor dat het grote, weerkaatsende oppervlak van je muren niet langer fungeert als een versterker van geluid. De panelen hebben een hoog absorptievermogen en ze zorgen voor een duidelijke demping van overbodige galm.

-> Bekijk ons aanbod akoestische wandpanelen.

Akoestische plafondpanelen

Wil je liever je muren vrijhouden? Akoestische plafondpanelen worden bevestigd aan het plafond. Ze zorgen ervoor dat het geluid niet langer wordt weerkaatst, maar geabsorbeerd.

Door te kiezen voor dezelfde kleur als de kleur van je plafond, vallen ze bijna niet op en verbeter je onzichtbaar de akoestiek in de ruimte. Maar je kunt ook kiezen om de panelen te gebruiken als design element in de ruimte door te kiezen voor afhangende akoestische plafondpanelen. Deze afhangende panelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren en ze geven een ruimte extra cachet.

-> Bekijk ons aanbod akoestische plafondpanelen en akoestische plafondeilanden.

Akoestische baffles

Akoestische baffles zijn erg geschikt voor grotere ruimtes waar je over voldoende plafondruimte en hoogte beschikt. Geluidsabsorberende baffles zijn ideaal voor een grote inkomhal of een industrieel gebouw, waar ze helemaal tot hun recht komen en nagalm efficiënt reduceren.

De absorberende baffles worden verticaal tegen het plafond bevestigd, waardoor ze enorm veel onaangename geluidjes absorberen. Ook hier kan je kiezen voor een onopvallende kleur of eerder voor een bijzondere kleur of kleurcombinatie die een interessant effect creëert in de ruimte.

-> Bekijk ons aanbod akoestische baffles.

Akoestische gordijnen

Gordijnen zijn een interessante en weinig invasieve methode om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Ze zorgen ervoor dat grote, gladde oppervlakken, zoals ramen, het geluid niet langer weerkaatsen. Gordijnen fungeren bovendien als onopvallend deel van het interieur.

Akoestische gordijnen zijn niet alleen interessant in woonkamers en leefruimtes. Ook voor grotere zalen of sporthallen kunnen ze ingeschakeld worden om verschillende delen van de ruimte van elkaar te scheiden.

De akoestische gordijnen absorberen een groot deel van de onaangename akoestiek of galm. Je kunt ze bestellen in verschillende kleuren en designs.

-> Bekijk ons aanbod akoestische gordijnen.

Akoestische scheidingswanden

Een akoestische scheidingswand heeft enorm veel voordelen. Ze zorgen niet alleen voor een aangename geluidsbeleving in een ruimte, maar ze kunnen ook worden ingeschakeld om voor meer privacy te zorgen.

Zet scheidingswanden tussen de verschillende bureaus van je medewerkers of zorg voor een verplaatsbare wand tussen behandelruimtes. Zo geef je iedereen de privacy en rust om hun taken uit te voeren zonder gestoord te worden.

Akoestische scheidingswanden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Je kiest zelf voor een kleur die bij je interieur of persoonlijkheid past. Maar je kunt er ook voor kiezen om de scheidingswanden te bedrukken met een logo of design.

-> Bekijk ons aanbod akoestische scheidingswanden.

Op zoek naar een akoestische oplossing op maat?

Ben je op zoek naar een akoestische oplossing op maat van jouw ruimte of onderneming? In veel gevallen bereik je een optimale geluidsbeleving door verschillende akoestische elementen met elkaar te combineren.

Onze experts bekijken graag, samen met jou, de ruimte waar je last hebt van een onaangename geluidsbeleving. Zo kunnen we je verder helpen met professioneel advies en een optimale combinatie van akoestische oplossingen die jouw kamer weer aangenaam rustig maakt! Contacteer ons voor een offerte op maat van jouw project.

Andere relevante artikelen:

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand