Waar akoestische panelen plaatsen?

Waar akoestische panelen plaatsen?
Artikel toegevoegd op

Nagalm en geluidsreflectie zorgt voor een onaangename geluidsbeleving in een ruimte. Grotere ruimtes en plaatsen met een groot volume zijn vaak onderhevig aan een irritante geluidsbeleving, maar ook kleinere kamers kunnen een onaangename akoestiek voortbrengen. De keuze voor akoestische panelen is meestal de beste oplossing om de geluidsbeleving in een ruimte te verbeteren. Maar waar plaats je best de akoestische panelen voor een optimaal rendement?

Akoestische panelen aan muren en plafonds

Lange, gladde muren zorgen veelal voor een versterkte geluidsreflectie. Wanneer het oppervlak van de muur ononderbroken is en weinig absorberend werkt, dan is deze vaak de boosdoener voor het ontstaan van echo en galm.

Ook plafonds zijn bekend omwille van hun hoge galm productie. Een plafond wordt meestal niet onderbroken en het bekleedt de complete oppervlakte van de ruimte. Door dit grote oppervlak te onderbreken met voldoende akoestische panelen, zorg je voor een goede geluidsabsorptie en het verschil zal meteen merkbaar zijn.

Plaats akoestische panelen met een hoge absorptiewaarde op zowel muren als plafonds voor een optimaal effect. Je kunt gebruik maken van akoestische wandpanelen en akoestische plafondpanelen. Om het plafond extra cachet te geven en nagalm te verminderen, kan je ook gebruik maken van een plafondeiland of baffles.

Breek grote ruimtes op

Een grote ruimte opbreken, is vaak een goede oplossing om de geluidsbeleving te verbeteren. Dit kan je doen door hoekjes te creëren die bekleed worden met akoestische panelen, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van een akoestische scheidingswand of akoestische gordijnen.

Akoestische scheidingswanden vormen de ultieme oplossing voor kantoren die zijn ingericht in één grote kamer. De wand zorgt ervoor dat het geluid zich niet verplaatst van het ene kantoor naar het andere en zorgt bovendien voor extra privacy.

Akoestische gordijnen zijn geschikt voor ieder type ruimte, maar ze zijn bijzonder populair in sporthallen en cafetaria’s. Een akoestisch gordijn is de ideale room divider, ook wanneer je niet meteen een vast paneel wil plaatsen. Akoestische gordijnen zijn de ideale oplossing voor een betere geluidsbeleving en extra gezelligheid!

Akoestisch advies van een professional

Ben je op zoek naar een degelijke oplossing om de geluidsbeleving te verbeteren in één of meer van uw ruimtes? Het is niet altijd makkelijk om meteen de perfecte akoestische oplossing op maat te vinden. Je doet er goed aan om advies in te winnen van een professional die ervaring heeft met akoestiek. We komen graag bij u langs om de huidige situatie te bekijken. Met behulp van onze professionele apparatuur meten we de galm in de ruimte. Daarna bepalen we welke oplossing of combinatie van oplossingen ideaal is voor uw ruimte! Contacteer ons voor een offerte op maat van jouw project.

Andere relevante artikelen:

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand