Akoestische panelen

Overdreven veel last van een irritante galm of akoestiek in ruimtes waar veel mensen samenkomen of waar je een onaangename geluidservaring voelt? Een overvloed aan geluiden werkt op je gemoed en haalt je concentratie naar beneden. Het is essentieel voor de levenskwaliteit en de tijd die je doorbrengt in deze ruimtes. Door gebruik te maken van akoestische panelen zorg je er voor dat mensen zich weer goed voelen en graag in de ruimte komen! Bekijk hieronder onze akoestische oplossingen.

Plafondeiland - Quix Cloud

Quix Clouds zijn afhangende akoestische plafondelementen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol en zijn voorzien van een polyester doek.

NU: 20% KORTING!

Wand- en plafondpaneel - Quix Panel

Quix Panels zijn akoestische wand- en plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van minerale wol en afgewerkt met een mooie polyester doek.

NU: 20% KORTING!

Baffles

Baffles worden opgehangen in ruimtes met een zeer hoog plafond. Hierdoor verhoog je de absorptie oppervlakte aanzienlijk. Deze afhangende aluminium kaders worden gevuld met sandwich platen van glas- en rotswol en aan beide kanten overtrokken met een doek in uni kleur of met bedrukking. Contacteer ons voor persoonlijk advies en een offerte op maat van jouw project.

Gordijnen

Er bestaan zowel akoestische glas- als overgordijnen. Gordijnen absorberen storende galm en geluidsreflecties wanneer ze dichtgetrokken zijn. Uiteraard hebben ze daarnaast ook andere privacy verbeterende en dimmende eigenschappen. Contacteer ons voor persoonlijk advies en een offerte op maat van jouw project.

Scheidingswanden

Scheidingswanden bieden niet enkel een oplossing voor galm, maar verbeteren bovendien ook de gespreksprivacy. Je kan hiermee gesprekken van elkaar scheiden en mensen dus een beter akoestisch comfort bieden. Deze wanden worden steeds op maat gemaakt. Contacteer ons voor persoonlijk advies en een offerte op maat van jouw project.

Wat zijn akoestische panelen?

Akoestische panelen

Akoestische panelen zijn geluidsabsorberende platen die als doel hebben de nagalmtijd in een ruimte zo kort mogelijk te maken. Galm wordt meestal veroorzaakt door grote, gladde oppervlakken die het geluid goed weerkaatsen. Geluidsabsorberende panelen bestaan uit een zacht, absorberend materiaal dat het geluid niet weerkaatst, maar absorbeert. De panelen zorgen voor een betere akoestiek in de ruimte.

Onze akoestische panelen zijn vervaardigd uit een stootbestendige minerale wol die bijzonder goed geluiden absorbeert. Met een absorptiegraad van AlphaW 0,65 behoren ze tot de beste akoestische panelen die je op de markt kunt vinden. De minerale wol is afgewerkt met een poyester doek uit de collectie Camira Lucia of Camira Cara. Het doek is verkrijgbaar in verschillende afwerkingsmogelijkheden en kleuren.

 

 

 

 

Veelzijdigheid van geluidsabsorberende panelen

Geluidsabsorberende panelen

Om de akoestiek en geluidsbeleving in een ruimte te verbeteren, kan je verschillende technieken implementeren. De akoestische panelen zijn slechts één van de mogelijkheden, maar zijn wel een veelzijdige implementatie.

Zo kun je geluidsabsorberende panelen op verschillende manieren gebruiken. Je kunt ze gebruiken als akoestische wandpanelen in een kleurrijke tint of met een fotoprint, maar ook als akoestische plafondpanelen zonder dat ze veel ruimte innemen. Wil je de geluidsabsorberende platen liever gebruiken als scheidingswand? Dat kan ook!

 

Absorberen of dempen?

In de akoestische wetenschap maakt met een onderscheid tussen absorberen en dempen. De term absorberen wordt veelal gebruikt om geluiden te absorberen die binnen de ruimte ontstaan. Zo valt het reduceren van galm en echo onder absorptie. Het dempen van geluid wordt meestal toegepast voor geluiden die van buitenaf komen. Deze geluiden ontstaan niet binnen de ruimte, maar eerder bij de buren of op de straat. Om te voorkomen dat deze geluiden te fel hoorbaar zijn in een ruimte, wordt er gekozen om ze te dempen.

Akoestische panelen kunnen voor beide doeleinden gebruikt worden, maar hun belangrijkste functie blijft vooral de geluidsabsorptie van geluiden die in de ruimte ontstaan.

Keuze voor geluidswerende en geluidsabsorberende panelen

De keuze voor geluidswerende panelen of geluidsabsorberende panelen zorgt voor een grote verbetering op gebied van geluidsbeleving binnen een kamer. Door geluiden te absorberen die binnen de ruimte ontstaan, creëer je een aangename geluidservaring die rust brengt.

Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn sterk absorberende panelen die tegen de muur of wand kunnen worden bevestigd. Met een absorptiegraad van AlphaW 0,65 zorg je meteen voor een betere geluidsabsorptie en dus een aangename akoestiek.

De panelen zijn beschikbaar in een verscheidenheid aan kleuren en verschillende formaten. Je kunt de panelen ook laten bedrukken zodat ze perfect in je design en interieur passen.

Akoestische plafondpanelen

Ook de akoestische plafondpanelen hebben een bijzonder hoge absorptiegraad en zorgen onmiddellijk voor een verhoogd geluidscomfort. Wil je geen wandruimte opofferen voor de implementatie van je akoestische panelen? Dan zijn plafondpanelen de perfecte oplossing.

Akoestische plafondeilanden

De keuze voor akoestische plafondeilanden is snel gemaakt wanneer je de akoestiek wil optimaliseren en meteen een extra design element wil toevoegen aan een kamer. Bij de installatie van akoestische plafondeilanden worden de akoestische panelen onder het plafond opgehangen. Ze zorgen voor een wow factor in iedere ruimte!

Deze panelen hebben een absorptiegraad van AlphaW 1 en absorberen dus een groot deel van de ongewenste geluiden.

Akoestische baffles

Akoestische platen die als baffles worden opgehangen, absorberen dankzij hun verticale ophanging een heleboel geluid. Ze zijn ideaal in kamers met hoge plafonds. Het zijn dan ook net die ruimtes met een hoog plafond die vaak een onaangename echo of nagalm produceren. De akoestische baffles hebben een bijzonder hoge geluidsabsorptie en zorgen ervoor dat ook die ruimtes met hoge plafonds een aangename geluidservaring bieden.

Akoestische scheidingswanden en bureauschermen

In kantoren en andere plaatsen waar verschillende mensen samen aanwezig zijn, wordt er vaak gekozen voor akoestische platen in de vorm van een scheidingswand of bureauscherm. Door gebruik te maken van akoestische scheidingswanden tussen werkplekken of bureauschermen tussen werknemers vang je 2 vliegen in één klap. Je verhoogt met geluidswerende panelen het geluidscomfort voor je werknemers en je biedt hen meteen ook de broodnodige privacy!

Akoestische panelen met fotoprint

Gebruik je de akoestische panelen als wandpaneel? Dan kun je de ruimte helemaal opfleuren met een fotoprint. Laat je logo drukken op de akoestische wanddecoratie of kies voor een kunstwerk dat de ruimte opwaardeert.

Door gebruik te maken van een fotoprint op je geluidsabsorberende panelen, voeg je extra persoonlijkheid en sfeer toe aan de ruimte en zien de panelen er erg natuurlijk en aantrekkelijk uit! Een akoestisch fotopaneel is de ideale manier om een design touch toe te voegen aan een kamer.

Naast het gebruik van fotoprints kun je ook kiezen uit een ruim aanbod aan kleuren en materialen. Vorm je akoestische wandbekleding om tot een decoratief statement in iedere ruimte.

Akoestische panelen voor de woonkamer

Om de geluidservaring in je woonkamer te optimaliseren, kun je kiezen tussen verschillende mogelijkheden. Je kunt akoestische panelen plaatsen tegen de wand of tegen het plafond. Deze panelen kun je bovendien helemaal personaliseren met een specifiek kleurtje of een leuke foto print. Ook de keuze voor akoestische gordijnen kan een goede oplossing bieden voor een huiselijke omgeving zoals een woonkamer.

Akoestische panelen voor op kantoor

Kantoren waar verschillende werknemers in dezelfde ruimte samen zitten, worden vaak als onaangenaam ervaren door de werknemers. Geluiden van een collega die een telefoongesprek voert of de slaande deur verderop in de gang zorgt voor een verminderde concentratie en komt de werkprestaties niet ten goede.

Om de akoestiek op kantoor te verbeteren wordt vaak voor akoestische scheidingswanden of bureauschermen gekozen. Deze geluidsdempende panelen kunnen makkelijk aangevuld worden met enkele wandpanelen of plafondpanelen.

Akoestische panelen in de studio

Een opnamestudio is één van die plaatsen waar geluid centraal staat. Een echo of rare akoestiek is uit den boze in de studio. Daarom wordt er vaak voor een combinatie van akoestische oplossingen gekozen om deze ruimtes helemaal te optimaliseren.

Heb jij een opnamestudio waar de akoestiek niet helemaal juist zit? Neem dan zeker contact met ons op. We bekijk graag jouw specifieke situatie en meten de galm in de ruimte voor je op. Daarna kunnen we je meteen helpen met een geluidsabsorberende panelen en een akoestische oplossing op maat!

Panelen kopen online of in onze showroom

In onze webshop kan je alle akoestische oplossingen terugvinden, online configureren en bestellen. Met de handige calculator bereken je makkelijk hoeveel vierkante meter akoestische materialen je juist nodig hebt. Daarna selecteer je de producten van je keuze en rond de bestelling af. De gemiddelde doe-het-zelver kan deze panelen makkelijk zelf plaatsen! Liever een op maat gemaakte bestelling plaatsen of wil je de showroom eens bezoeken? Dat kan allemaal!

Neem contact met ons op of bezoek onze showroom in Dendermonde.

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand