Galm met kerst!

Artikel toegevoegd op

Galm met kerst, geen geschenk !

De winter is begonnen, de dagen korten, het weer wordt slechter. Het is dus tijd voor warmte en gezelligheid binnenshuis.
Maar dan merk je dat de akoestiek in je woning te wensen overlaat. Zodra er meerdere geluidsbronnen in huis zijn valt het des te meer op dat je met een galmprobleem te kampen hebt. En dan komen de feesten eraan en heb je angst dat wat een gezellige drukte moet zijn een akoestische nachtmerrie kan worden. Spelende en lachende kinderen, kerstmuziek en leuke vrolijke conversaties horen niet ettelijke malen in de ruimte weerkaatst te worden.

De slechte ruimte akoestiek was je tot nu toe niet echt opgevallen want je zat vaak buiten met de goede dagen en de ramen of terrasdeuren stonden ook geregeld open.
Maar nu het kouder is, sluit je alle kieren en openingen om de warmte binnen te houden. Het geluid gaat dan ook niet meer wegkunnen en gaat op de harde oppervlaktes in de ruimte weerkaatsen.

Open Window

Wist je trouwens dat in akoestiek men vaak van “open window” spreekt ?
Open window is een begrip dat 100 % geluidsabsorptie betekent, hetzelfde effect bekom je wanneer een raam openstaat, het geluid kan aldus door het raam weg.

Akoestische panelen met samengeperste rotswol hebben een absorptie (alpha W: 0,90 tot 0,95 op een schaal van 1) dat zo hoog is  dat je ze kan gaan vergelijken met een open raam.
Een leefruimte met grote raampartijen, geschilderde wanden en plafonds, tegelvloeren of structuren in beton, gelakte kasten… zelfs met wat kerstdecoratie zal je nog steeds veel geluidsreflecties ondervinden. De galm reduceren tot 0,8 seconden of lager is onze missie.

Gun jezelf in 2018 een jaar vol luister maar niet met galm en contacteer ons voor een vrijblijvende galmmeting en offerte. Wij zoeken samen met u naar de passende oplossingen in uw interieur en binnen uw budget.

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand