Gespreksprivacy in een kantoorlandschap verbeteren

Gespreksprivacy in een kantoorlandschap verbeteren
Artikel toegevoegd op

Grote, open kantoor worden steeds meer de norm. Eén grote ruimte waar jij, samen met al je collega’s, je dagelijkse werkzaamheden uitvoert. Het heeft een heleboel voordelen en brengt collega’s dichter bij elkaar. Maar deze moderne kantoren hebben ook een heleboel nadelen, zoals geluidsoverlast en een gebrek aan privacy. Gelukkig bestaan er een heleboel oplossingen om de gespreksprivacy in een kantoorlandschap te verbeteren.

Nadelen van open kantoorruimtes

Open kantoorruimtes zijn kostenbesparend. Iedereen maakt gebruik van één grote ruimte, zonder onderscheid. Het brengt collega’s dichter bij elkaar en het is bijzonder makkelijk om op te zetten. Maar het brengt ook nadelen met zich mee. Zo kunnen werknemers zich minder goed concentreren en worden ze vaker afgeleid door hun collega’s.

  • Gebrek aan privacy
  • Rumoer en onaangename omgevingsgeluiden
  • Moeilijker om jezelf te concentreren
  • Verlaagde productiviteit
  • Meer tijd nodig om dezelfde taak uit te voeren
  • Lagere drempel om collega’s te onderbreken of storen
  • Meer mensen brengen een hoofdtelefoon mee naar het werk

Privacy op kantoor

Het gebruik van een noise cancelling hoofdtelefoon klinkt als de perfecte oplossing om jezelf af te zonderen in een luidruchtig kantoor. Maar het is niet meteen een solide oplossing voor werknemers die vaak een telefoongesprek moeten voeren of die regelmatig in gesprek gaan met een klant of bezoeker.

Om de gespreksprivacy in een kantoorlandschap te verbeteren, moet men op zoek gaan naar een degelijke oplossing die de privacy van werknemers garandeert.

Akoestische scheidingswanden

De beste manier om de privacy van werknemers te verbeteren, is het gebruik van akoestische scheidingswanden tussen de werkruimtes. Met een fysieke scheidingswand heb je niet alleen een betere geluidsbeleving op kantoor, maar zorg je ook voor meer visuele privacy. Collega’s kijken niet meer meteen op je computerscherm en kunnen je ook niet de hele tijd in de gaten houden. Je creëert met een scheidingswand een klein, privé hoekje.

Akoestische plafondeilanden en baffles

Wil je de kantoorruimte zo veel mogelijk open houden, maar toch meer gespreksprivacy bieden aan je werknemers? Dan is de plaatsing van een akoestisch plafondeiland of akoestische baffles een goede oplossing. Deze geluidsabsorberende panelen zorgen er voor dat de geluiden eerder geabsorbeerd worden dan dat ze weerkaatst worden. Op die manier draagt het geluid minder ver en horen andere werknemers gesprekken minder goed.

Verdeel de ruimte met akoestische gordijnen

Door gebruik te maken van akoestische gordijnen bied je de mogelijkheid om een werkplaats af te scheiden van de rest, zonder dat er een muur geplaatst moet worden. Met een gordijn kan het kantoor helemaal open getrokken worden, maar werknemers krijgen ook de kans om zich af te zonderen om een gesprek te voeren of om zich beter te concentreren.

Andere akoestische oplossingen

Ieder kantoor is anders en iedere werknemer ervaart de ruimte anders. Daarom bestaat er geen kant-en-klare oplossing die voor ieder kantoor van toepassing is. De oplossing voor meer privacy en minder geluidsoverlast zit in de meeste gevallen wel in een akoestische oplossing. Bekijk dus zeker de verschillende mogelijkheden op gebied van akoestische oplossingen.

Gespreksprivacy in een kantoorlandschap verbeteren

Ben jij de eigenaar van een kantoor waar je werknemers een gebrek aan gespreksprivacy ervaren? Ga op zoek naar een oplossing om de productiviteit en het welbehagen van je werknemers te verhogen. Werknemers die in een rustige omgeving kunnen werken en kunnen genieten van de nodige privacy presteren beter en voelen zich beter in hun vel.

Weet je niet goed welke oplossing het best past bij jouw kantoorruimte? Neem contact op met onze geluidsexperts. We helpen je graag verder met advies en een oplossing op maat van jouw situatie.

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand