Salco sporthal

   Heverlee    07/03/2018

Galm in een sporthal

Het Sint-Albertus College werd in 1949 in een Karmelietenklooster opgericht. Vandaag de dag telt het meer dan 700 leerlingen. Er was dan ook nood aan een nieuwe sporthal. Deze werd met Frisomat® staalbouw systemen opgericht, een stalen structuur met een goede prijs-kwaliteitsverhouding maar helaas met een te hoge nagalmtijd als gevolg. In deze ruimte werden pieken tot wel 6 seconden gemeten (gemiddeld 5,2 seconden nagalmtijd).

Om deze galm naar een aanvaardbare 2 seconden te reduceren, hetgeen voor sporthallen en zwembaden aangeraden wordt, heeft men 546 m2 akoestisch absorptiemateriaal nodig.

Een groot deel ervan wordt via baffels voorzien omdat deze aan twee kanten absorptie hebben. De Baffels worden aan stalen kabels opgehangen in de ruimte en kunnen gepersonaliseerd worden (uni kleur bedrukking of met foto zoals een logo in dit geval).

De rest van de panelen (VertiQ van Rockfon) wordt aan de 4 wanden van de hal bevestigd. Deze panelen zijn afwasbaar en hebben een redelijke stootvastigheid.

5 plaatsers werken een week lang om tijdens de vakantie de klus geklaard te krijgen.

Het resultaat is een sporthal waar het nu aangenaam sporten is en waar leraren met plezier les kunnen geven.

Lees zeker ons blogbericht.

Oppervlakte: 546 m²
Baffles: Ilex 90
Muurpaneel: Rockfon VertiQ
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand