Restaurant Het Tommegoed

   Tielt    01/03/2018

Akoestische panelen

Als je Het Tommegoed op internet opzoekt vindt je alleen maar goede beoordelingen. Het eten, de bediening, de sfeer, het kader als is er zoals hun eigen website het vermeldt “verdomme goed”.

Het kader is dan ook spectaculair te noemen. Een oude hoeve, bakstenen gewelven en zicht op het prachtige platteland. Door de aanwezige materialen in de zaal was de akoestiek jammer genoeg niet optimaal.

De eigenaars hadden er al enkele akoestische panelen opgehangen hetgeen de galm naar een galmwaarde van 0,8-0,9 seconde had gereduceerd.

In een restaurantzaal is dat helaas net niet voldoende. Aangezien je met vele gesprekken zit, kan je beter de galmwaarde naar 0,7 seconde of lager laten zakken.

De extra 9 wandpanelen zorgen nu voor een uitstekende akoestiek en brengen rust in de zaal. Sommige werden met foto bedrukking gedaan (zwart-wit foto’s door eigenaar aangeleverd), andere met een onbedrukt wit doek afgewerkt. Het geheel met zelfde profielen als reeds aanwezige kaders waardoor de eenheid behouden werd.

Oppervlakte: 9m²
Wandpanelen: Cotese frame
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand