Project in de kijker: Quartier Papier

Quartier Papier
Artikel toegevoegd op

Quartier Papier is een unieke event locatie in het hartje van Zaventem. Het gebouw is een voormalige papierfabriek die werd omgebouwd tot een authentieke evenementlocatie. Sinds 2018 kun je op een steenworp van onze hoofdstad terecht in deze evenementenhal. Het decor is een industriële event hal waar je de geschiedenis nog kunt proeven. En die geschiedenis kon je ook heel goed horen aan de bestaande akoestiek in de event hal. Quartier Papier had zonder twijfel nood aan een degelijke akoestische oplossing voordat ze het pand in gebruik konden nemen als event locatie.

Akoestische problematiek bij de renovatie

Tijdens de renovatie van dit prachtige pand, dat eerst dienst deed als papierfabriek, werd al snel duidelijk dat het gebouw niet geoptimaliseerd was op gebied van akoestiek. Papier produceren ging er decennialang erg vlot, maar dat deed niet meteen deugd aan de oren.

Het meetrapport:

  • Gemeten galmtijd: 2.15 s
  • Volume ruimte: 650 m3
  • Vooropgestelde galmtijd: 1 s

Akoestische oplossingen nood aan: 58 m(1 s) en 73.5 m² (0.8 s)*

*mits alphaW waarde 0,95

De akoestische oplossing van Cotese Acoustics

Om het industriële pand om te vormen tot hippe en aangename event locatie, moest een oplossing gevonden worden om de akoestiek in het gebouw te verbeteren. Quartier Papier koos voor de akoestische plafondpanelen en akoestische muurpanelen van C’Panel. Deze panelen hebben een hoge absorptiewaarde en nemen de galm in de ruimte voor een groot stuk weg.
Deze akoestische panelen zijn beschikbaar in allerlei kleuren. Quartier Papier koos voor een warme, neutrale kleur die perfect past bij de sfeer van het gebouw. De aangename kleur gaat op in de achtergrond en biedt een hoogwaardige oplossing tegen de voormalige onaangename akoestiek.

Ons voorstel:

Voor een goede demping in deze ruimte is een combinatie van wand en plafond aan te raden. De ideale nagalmtijd van 0.8 seconden of lager is niet haalbaar, gezien de indeling van deze ruimte. Wij stellen voor te streven naar 1 seconde nagalmtijd. Deze zal reeds een belangrijke en merkbare verbetering geven. We kunnen dit realiseren door het plaatsen van 40 m² wandpanelen en 18 m² plafond eilanden.

Door ons voorgestelde plaatsingen:

  • A: lange wand rechts aan ingang – 6 panelen 120 x 180
  • B: wand TV – 3 panelen onder 120 x 180 + 2 panelen naast TV 100 x 180
  • C: wand ingang (restroom) – 120 x 180
  • D: zwarte wand/hoek naar kantoor – 2 panelen 120 x 240
  • E: wand naast bar – 2 panelen 120 x 240
  • F: muur middenstuk – 1 paneel 120 x 180

Blijft nog 18 m² te voorzien aan plafond. Dit hebben we voorzien door het plaatsen van afhangende plafondeilanden van 120 x 120.

Combineer esthetiek met functionaliteit

Een ruimte met een onaangename akoestiek hoeft zeker niet lelijk te worden wanneer je er een akoestische oplossing aan toevoegt. De oplossingen van Cotese Acoustics hebben een hoge esthetische waarde en dragen bij aan het interieur van je ruimte. Zo bekom je een mooie en hip interieur, terwijl het ook meteen aangenaam wordt om tijd door te brengen in de ruimtes.

Ook op zoek naar een mooie en functionele akoestische oplossing?

Ben je bezig met de renovatie van een bestaand gebouw of ervaar je een onaangename akoestiek in je huidige pand? Een goede akoestiek zorgt voor een aangename geluidsbeleving die bijdraagt aan het gevoel dat mensen krijgen wanneer ze een ruimte betreden. Zorg ervoor dat kamers en lokalen in jouw bedrijf je bezoekers een fijne geluidservaring bezorgen. Zo houden ze positieve herinneringen over aan jouw gebouw!

Wil je graag meer informatie over onze akoestische oplossingen of zoek je professioneel advies over hoe je de akoestiek in een gebouw kunt verbeterenNeem dan gerust contact met ons op. We bekijken graag, samen met jou, de huidige situatie en gaan samen op zoek naar de perfecte oplossing. Zo wordt ook jouw gebouw een plek waar het aangenaam is om te vertoeven!

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand