Mogelijkheden met akoestische plafondpanelen

Mogelijkheden met akoestische plafondpanelen
Artikel toegevoegd op

Akoestische plafondpanelen dienen om galm, echo en onaangename geluiden te absorberen. Daarnaast kan je ze ook aanwenden om jouw woonkamer of kantoorruimte te decoreren. Er zijn heel wat mogelijkheden met akoestische plafondpanelen. Je kiest namelijk uit een ruim gamma aan panelen en kan ze aanwenden zoals je zelf het mooist en handigst vindt.

Kies de dikte van je akoestische plafondpanelen

De dikte van het akoestische plafondpaneel heeft een grote invloed op de hoeveelheid geluid die ze absorberen. Met dikkere panelen heb je minder panelen nodig om hetzelfde effect te verkrijgen. Hoe dikker het plafondpaneel, hoe hoger de absorptiegraad van het paneel zal zijn.

Bij Cotese Acoustics kies je uit verschillende types panelen die ieder een andere dikte hebben.

  • Onze Cotese panels hebben een dikte van 4 cm. Je hebt hier de keuze uit de Cotese Panels en de Cotese Moon panels.
  • Onze Quix panels zijn ietsje dunner en kunnen makkelijker onopvallend geïntegreerd worden. Ze zijn meer geschikt voor kleinere kamers, zoals de woonkamer of een vergaderzaal.

Zwevend of vast tegen het plafond

Voor gebruik tegen het plafond heb je de keuze uit panelen die tegen het plafond geplaatst worden. Je kan ook kiezen voor een stijlvolle en decoratieve mogelijkheid door de panelen zwevend te installeren.

Zwevende akoestische plafondpanelen of een plafondeiland wordt bevestigd op enkele centimeters of enkele tientallen centimeters onder het plafond. Het grote voordeel van zwevende plafondpanelen is dat ze meer onaangename geluiden absorberen. Een zwevend paneel heeft 2 kansen om het geluid te absorberen: voordat het plafond bereikt is en nadat het weerkaatst is door het plafond.

Selecteer een kleur die bij je interieur past

De Cotese Moon panels zijn verkrijgbaar in een witte kleur.

Onze andere akoestische plafondpanelen worden afgewerkt met een hoogwaardig polyester doek. Het polyester doek is verkrijgbaar in 40 verschillende kleuren. Zo heb je altijd de keuze uit een variëteit aan kleuren, waarvan er ongetwijfeld eentje perfect bij jouw interieur past.

Leef je uit met kleuren en kies voor een kleur die opgaat in de achtergrond of laat jouw akoestische paneel opvallen door voor een contrasterende kleur te kiezen. Zo wordt jouw akoestische oplossing een moderne en opvallende feature in de kamer.

Wees creatief met vormen

Onze panelen zijn beschikbaar in diverse vormen. Door te kiezen voor een niet rechthoekige vorm, krijgt het akoestische paneel een artistieke look. Ook hier kan je voor een interessant of complementair kleurtje kiezen. Bijzondere vormen komen het best tot hun recht als zwevend plafondpaneel, maar je kan ze ook vast tegen het plafond bevestigen.

Gebruik akoestische panelen in ieder type ruimte

Sommige panelen zijn meer geschikt voor een bepaalde ruimte. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid geluid dat er geproduceerd wordt en de afmetingen van de ruimte. Ook het feit of je de panelen in een vochtige ruimte wil gebruiken, is belangrijk.

  • Zo zijn de Cotese panels uitermate geschikt voor grote plaatsen, zoals een sporthal, doordat ze een erg hoge absorptiegraad van 1 AlphaW hebben.
  • De Cotese Moon panels kunnen dan weer in een vochtige ruimte, zoals een badkamer, gebruikt worden. Deze panelen zijn namelijk water afstotend.

Vele mogelijkheden met akoestische plafondpanelen

Het installeren van akoestische plafondpanelen is zeker geen eenzijdige of saaie keuze. Je hebt namelijk tal val mogelijkheden en toepassingen. Ook op gebied van styling en design kan je je lekker uitleven.

Heb je interesse in akoestische panelen voor jouw plafond? Ben je benieuwd naar de specifieke opties voor jouw situatie? Neem dan zeker even contact op met onze geluidsexperts. We helpen je graag verder met professioneel advies op gebied van geluidsbeleving én design!

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand