Hoe werken geluidsabsorberende gordijnen?

Geluidsabsorberende gordijnen
Artikel toegevoegd op

Overweeg je om jouw gordijnen te vernieuwen en meteen een extra interessante dimensie toe te voegen? Geluidsabsorberende gordijnen bieden super veel voordelen ten opzichte van gewone gordijnen. Geniet van een aangename geluidsbeleving en sluit meer geluiden van buiten uit. Akoestische raambekleding ziet er bovendien stijlvol en mooi uit. Bekijk dus zeker eerst even deze informatie voordat je kiest!

De voordelen van geluidsabsorberende gordijnen

Akoestische gordijnen en raambekleding bieden heel wat voordelen ten opzichte van gewone gordijnen. Ze verhogen het comfort in je woning aanzienlijk en zijn dan ook een uitstekende investering naar de toekomst toe. In een aangenaam akoestisch klimaat kom je beter tot rust en ervaar je minder stress!

Absorberen storende galm

De belangrijkste functie van deze gordijnen is natuurlijk het absorberen van storende galm en geluiden. De structuur van geluidsabsorberende gordijnen zorgt ervoor dat deze gordijnen de geluiden vele malen beter absorberen dan een gewone gordijn.

Verbeteren de geluidsbeleving binnenshuis

Ramen zijn grote, gladde oppervlakken die geluiden bijzonder goed weerkaatsen. De echo of galm die veroorzaakt wordt door die weerkaatsing, ervaren we als storend. Het zorgt voor een onaangename geluidsbeleving en we krijgen er zelfs stress van. Verbeter de akoestiek in de kamer door gebruik te maken van geluidsabsorberende gordijnen.

Houden geluiden van buitenaf tegen

Akoestische gordijnen bevinden zich pal tussen jouw leefruimte en de buitenwereld. In tegenstelling tot een akoestisch wandpaneel of een akoestisch plafondpaneel presteren de akoestische gordijnen erg goed op gebied van de exclusie van geluiden van buitenaf. Woon je in een drukke omgeving of heb je regelmatig last van geluiden van buiten? Sluit jouw gordijnen en geniet van de rust binnenshuis. De geluidsabsorberende gordijnen komen, om dezelfde reden, erg goed tot hun recht in een slaapkamer!

Verhogen de privacy

Zowel akoestische glasgordijnen als akoestische overgordijnen dragen bij tot een verhoogde privacy. Je kan door de glasgordijnen door kijken, maar niet erg makkelijk. Beide types gordijnen zorgen ervoor dat de inkijk in jouw woning een stuk lastiger wordt. Je geniet dus van meer privacy binnenshuis.

Zorgen voor een stijlvol design element

Gordijnen zijn een interessant design element in iedere ruimte. Kies je voor een egale kleur die de ruimte vergroot en die rust brengt in je interieur? Of ga jij voor een opvallende kleur die als feature design element een centrale plaats in je kamer inneemt? Geluidsabsorberende gordijnen zijn een design element dat je bijzonder veel mogelijkheden biedt in je woning!

Beperken de lichtinval

Akoestische raambekleding is verkrijgbaar als glasgordijnen en als overgordijnen. Wil je de geluidsbeleving verbeteren en meteen ook de buitenwereld uitsluiten? Dan kan je voor akoestische overgordijnen kiezen. Wil je liever de lichtinval behouden terwijl je geniet van een aangename akoestiek binnenshuis? Dan kies je best voor akoestische glasgordijnen.

Hoe werken geluidsabsorberende gordijnen?

Geluidsabsorberende gordijnen zijn vervaardigd uit een zachte en absorberende stof die het geluid vele malen beter absorbeert dan gewone gordijnen. Dat komt door het type stof dat we gebruiken bij de productie van de gordijnen, maar ook door het manier waarop de stof geweven wordt.

Onze akoestische raambekleding reduceert geluiden van alle toonhoogtes. Alle geluidstrillingen worden door de gordijnen geabsorbeerd. Zowel de lage, hoge als middeltonen worden minder duidelijk ervaren.

Gordijnen hebben van nature de eigenschap om geluiden te absorberen in plaats van te weerkaatsen. Onze geluidsabsorberende gordijnen zijn zodanig ontworpen dat ze het geluid in veel hogere mate absorberen!

Vraag advies aan een expert

Twijfel je of geluidsabsorberende gordijnen de ideale oplossing zijn voor jouw woonomgeving of specifieke situatie? In sommige gevallen is er nood aan een combinatie van verschillende akoestische oplossingen om de ultieme, rustgevende omgeving te creëren. Vraag raad aan een expert. Neem contact met ons op voor al jouw vragen!

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand