Akoestische panelen in jouw studio: alles wat je moet weten

Akoestische panelen voor studio
Artikel toegevoegd op

Eén van de belangrijkste elementen van een degelijke studio is de geluidsbeleving. Bij repetities en jamsessies kan het er vaak hevig en luid aan toe gaan. Indien je muziekstudio niet akoestisch geoptimaliseerd is, kan dit al gauw als uiterst onaangenaam ervaren worden. Dankzij het aanbrengen van de juiste akoestische panelen in de studio realiseer je een zo optimaal mogelijke geluidservaring in deze ruimte.

Waarom akoestische panelen plaatsen in een studio

De tijd die je in je muziekstudio doorbrengt, mag geen aanslag zijn op je gehoor. Het jammen en veelvuldig repeteren kan al wel eens voor de nodige overproductie aan decibels zorgen. Het plaatsen van  de juiste akoestische panelen creëert een zo aangenaam mogelijke geluidsbeleving.

Waarom zou jij akoestische panelen plaatsen in jouw studio?

 

  • Verbeter de akoestiek in je studio aanzienlijk
  • Creëer een comfortabele ruimte waar je langere tijd in kan verblijven
  • Elimineer overmaat aan nagalm en weerkaatsing van geluiden
  • Laat het geluid in de ruimte mooier en voller klinken
  • Het kan bovendien ook een decoratief mooi element zijn

 

De meest voorkomende moeilijkheid bij geluidsakoestiek in een muzikale ruimte betreft de hoogste en de laagste toonfrequenties. Het plaatsen van de correcte absorptiepanelen op de juiste plaats in de studio maakt een enorm verschil.

Welke akoestische panelen zijn er geschikt om in een studio te plaatsen?

Wat doen akoestische panelen nu juist?

Akoestische panelen absorberen de geluidsgolven. Ze zorgen dus niet voor geluidsisolatie maar voor geluidsabsorptie. Het is niet mogelijk om de volledige galm weg te nemen maar  dit kan wel voor een groot deel gereduceerd worden. Absorptiepanelen gaan dus een groot deel van de geluidsgolven omzetten in warmte en een klein deel  weerkaatsen. Dat komt goed uit, want je hebt  wel een kleine mate van galm nodig om je muziek  levendig te laten klinken.

 

Welke akoestische panelen komen in aanmerking voor een muziekstudio

Er zijn verschillende opties die een goede match  zijn voor jouw muziekstudio. Zo kan je starten met het aanbrengen van akoestische panelen aan de zijwanden en achterwand van de studio. Voor verdere optimalisatie kan je kiezen om ook plafondpanelen te plaatsen.

Wand- en plafondpanelen Quix Panel: Sterk absorberende panelen van 25 mm dik, vervaardigd uit hard geperste minerale wol en overtrokken met een polyester doek. Deze panelen hebben een sterke absorptiegraad van O,65 AlphaW

Wand- en plafondpanelen Cotese Panel: Sterk absorberende panelen van 40 mm dik, vervaardigd uit hard geperste minerale wol en overtrokken met een polyester doek. Verkrijgbaar in meerdere vormen en kleuren. Hoge absorptiegraad van 1 AlphaW

Wandpaneel Cotese Frame: Akoestische wandpanelen van 45 mm dik met aluminium profiel, gevuld met rotswol. De doeken kunnen gepersonaliseerd worden met opdruk van uw favoriete foto of logo.

Plafondeiland Quix Cloud: Sterk absorberende afhangende plafondelementen van 25 mm dik, vervaardigd uit hard geperste minerale wol en overtrokken met een polyester doek. De panelen hebben een absorptiegraad van 0,65 AlphaW en bestaan in vele verschillende kleuren.

Plafondeiland Cotese Cloud:  Akoestische plafondpanelen van 40 mm dik, vervaardigd uit hard geperste minerale wol afgewerkt met een mooi polyester doek. Deze panelen hebben een hele hoge absorptiegraad van 1 AlphaW.

Laat je bijstaan door een expert in geluidsbeleving

Heb je meer gedetailleerde uitleg nodig of ben je op zoek naar  advies op maat van jouw project?  Neem contact op met Cotese Acoustics. Onze experts in akoestiek staan voor je klaar om voor jouw de ideale oplossing samen te stellen voor jouw studio.

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand