Akoestische panelen in de slaapkamer

Akoestische panelen slaapkamer
Artikel toegevoegd op

De slaapkamer is één van die kamers in jouw woning waar je op zoek gaat naar complete rust en stilte. Het is dan ook niet zo ongewoon om gebruik te maken van akoestische panelen in de slaapkamer om die rust te garanderen. Ontdek hier de voordelen van akoestische panelen in jouw slaapkamer.

Val makkelijker in slaap

In slaap vallen is vaak al moeilijk genoeg wanneer je heel wat dingen aan je hoofd hebt. Het laatste waar je op zit te wachten, zijn omgevingsgeluiden die jouw slaapkamer vullen. Door akoestische panelen te installeren, worden al die geluiden geabsorbeerd en niet gereflecteerd. De geluidsbeleving zal hoe dan ook aangenamer zijn en je ondervindt minder of geen last van geluiden in huis.

Geniet van je uitslaapdag!

Op zondag blijf je graag wat langer in bed liggen, ook al denkt misschien niet iedereen daar hetzelfde over. De wereld rondom je ontwaakt en er ontstaan heel wat geluiden. Door jouw slaapkamer uit te rusten met akoestische panelen zorg je ervoor dat jij zelf ook beter uitgerust bent tegen de tijd dat je uit jouw bed komt. Geniet van de stilte en een deugddoende rust in jouw eigen slaapkamer.

Laat je niet wekken door wakkere huisgenoten

Blijf jij wat langer liggen dan je huisgenoten of ga je eerder slapen dan je tieners? Akoestische panelen in de slaapkamer zorgen ervoor dat jij minder geluiden hoort die in jouw eigen woning ontstaan. Je partner die door de gang stommelt of je tieners die in de kamer naast de jouwe giechelen, alle geluiden worden gedempt.

Welke akoestische panelen plaatsen in de slaapkamer?

Akoestische panelen installeren in de slaapkamer kan op verschillende manieren. Er bestaan namelijk verschillende soorten akoestische panelen die je kunt integreren:

  • Akoestische wandpanelen zijn een optie die vaak gekozen wordt in woningen en slaapkamers. Je bevestigt deze panelen tegen de muur. Voor een optimale geluidsbeleving plaats je één paneel boven je bed. Het tweede paneel installeer je op de tegenovergestelde muur.
  • Akoestische plafondpanelen zijn erg handig wanneer je geen wandruimte kan of wil opofferen. Ze nemen weinig ruimte in en kunnen onopvallend geïnstalleerd worden.
  • Akoestische gordijnen zijn een interessante oplossing voor slaapkamers. Met deze akoestische oplossing zorg je ervoor dat je ramen niet langer geluiden weerkaatsen om het geluid in jouw kamer te lanceren. Deze gordijnen worden dan ook vaak gebruikt in een huiselijke omgeving, zoals een slaapkamer.
  • Behalve deze populaire oplossingen voor slaapkamers, kan je natuurlijk ook kiezen voor een andere akoestische oplossing, zoals akoestische baffles, plafondeilanden of scheidingswanden. De keuze voor het juiste materiaal hangt voor een groot deel af van jouw specifieke situatie en interieur.

Doe beroep op een expert

Ben je op zoek naar een expert op gebied van akoestiek en geluidsbeleving? Cotese Acoustics is gespecialiseerd in de geluidsbeleving binnenshuis. Je kan bij ons terecht voor professioneel advies, maar ook om een galmmeting te laten uitvoeren. We voorzien je dan ook graag van een oplossing op maat van jouw specifieke omgeving. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand