Akoestiek verbeteren in de wachtzaal? Dit zijn de mogelijkheden

Artikel toegevoegd op

Een slechte akoestiek kan je op veel plaatsen tegenkomen. Maar vooral in wachtruimtes bij dokters en tandartsen kan dit een erg prominent probleem gaan vormen. Een slechte akoestiek zorgt voor een ongemakkelijk gevoel en je kan maar niet ontspannen.

Om je patiënten een beter gevoel te geven voor en tijdens de behandeling kan het een goed idee zijn om eens te denken aan het geluid in deze ruimte. Door een aantal kleine aanpassingen te maken kan je namelijk al een groot verschil maken.

De impact van geluid in de zorg

Geluid is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het stelt ons in staat om te communiceren en alert te blijven. Maar het kan ook zorgen voor een onbehaaglijk gevoel, overlast, concentratiestoornissen, pijn en zelfs gehoorschade.

De akoestiek in een ruimte heeft een grote impact op de beleving ervan. Het kan zorgen voor een ontspannen omgeving waar weinig nagalm aanwezig is. Het kan aan de andere kant ook zorgen voor een ongemakkelijk en overweldigend gevoel bij een slechte akoestiek.

Een slechte akoestiek in de wachtkamer

Een slechte akoestiek in de wachtkamer van een dokter of tandarts praktijk breng een aantal vervelende problemen met zich mee. Het is hier vooral galm dat de boosdoener is van dit probleem. Dit zorgt voor onrust en een ongemakkelijk gevoel.

Daarnaast gaat in een ruimte met galm de verstaanbaarheid erg achteruit. Het is een pak moeilijker om te communiceren en jezelf duidelijk uit te drukken tegen een andere persoon. Daarbovenop draagt het geluid ook verder, wat je het gevoel kan geven dat anderen meeluisteren in de wachtkamer.

In wachtkamers heerst er meestal vanzelf al een ongemakkelijke stilte. Door galm wordt elk geluid versterkt en hoor je meer achtergrondgeluiden. Vaak zijn dit apparaten of gefluister die zorgen voor een negatieve beleving.

Verbeter de akoestiek bij dokters en tandartsen

Om de akoestiek te verbeteren in de wachtzaal zijn er een aantal eenvoudige methodes. Door het plaatsen van geluiddempende materialen zal je er voor zorgen dat er minder nagalm aanwezig is.

Deze geluiddempende materialen zijn allemaal opgebouwd uit een speciale minerale wol met een hoog geluidsabsorptie niveau. Hierdoor kunnen geluidstrillingen niet weerkaatsen op harde oppervlaktes en verminder je de galm in de ruimte.

Akoestische muur panelen

Een veelgebruikte oplossing in wachtkamers is het akoestische wandpaneel. Dit zorgt voor een eenvoudige oplossing in de ruimte. Door deze panelen te plaatsen op je muur verklein je de harde oppervlaktes en ook de galm.

In ons gamma hebben we verschillende soorten wandpanelen. Deze kunnen verschillen in formaat en dikte afhankelijk van de ruimte en de hoeveelheid nagalm.

Fotopanelen

Een veelgemaakte keuze voor wachtzalen en praktijken van dokters en tandartsen zijn onze fotopanelen. Dit zijn akoestische muur panelen die bedrukt worden met een foto of logo naar keuze.

Door de veelzijdigheid van de deze panelen zorgen ze niet alleen voor een betere akoestiek maar ook voor een visuele meerwaarde. Het kan je ruimte omtoveren naar een aangename en rustgevende kamer waar je patiënten in alle rust kunnen wachten.

Storende geluiden op kantoor reduceren

Plafondpanelen

Ook plafondpanelen zijn een goede oplossing wanneer je de akoestiek wil verbeteren. Vooral in wat grotere ruimtes kunnen akoestische plafondpanelen zorgen voor de juiste hoeveelheid demping.

Door in te zetten op de juiste hoeveelheid panelen kunnen jij en je patiënten genieten van een rustgevende omgeving zonder galm.

Verbeter de akoestiek ook in jouw praktijk

Door te kiezen voor een akoestische oplossing op maat haal je veel spanningen wel uit de wachtruimte. Het zorgt bij je patiënten voor de nodige rust voor en tijdens de consultatie. Dankzij deze kleine aanpassing kan je het verschil maken tussen een onbehaaglijke ervaring en een positief gevoel.

Neem eens een kijkje in onze webshop en ontdek ons gamma aan verschillende akoestische oplossingen voor wachtruimtes bij dokters en tandartsen. Vind het juiste paneel voor jouw wachtruimte of laat je inspireren door onze realisaties.

Schakel een akoestische expert in

De akoestiek verbeteren in een wachtruimte is vaak een taak waar wat expertise voor nodig is. Door de juiste oppervlakte aan geluidsabsorberend materiaal te voorzien op de juiste plaats kan je elke ruimte aangenamer maken.

Wil je dat elke ruimte voorzien is van het juiste geluid, dan is een expert zeker de juiste keuze. Onze experts voeren professionele metingen uit en kunnen aan de hand van de verzamelde data de juiste keuzes maken voor jouw praktijk.

Heb je nog vragen over je akoestiek verbeteren in de wachtzaal? Neem dan gerust contact op met een van onze experts. Wij helpen u graag op weg naar een beter geluid.

Offerte aanvragen
Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand