Akoestische plafondeilanden

Online beschikbaar

Om het akoestisch comfort in een ruimte of kantoorruimte te verbeteren, kies je best voor akoestische panelen die echo’s en nagalm verminderen. Combineer de akoestische oplossing met een artistiek element om een wow-effect te creëren. Afhangende akoestische plafondpanelen of een akoestisch plafondeiland is een decoratief element dat niet meteen het achterliggende doel verraad. Met deze oplossingen vang je dus 2 vliegen in één klap!

Plafondeiland - Cotese Cloud Moon

Cotese Clouds Moon zijn afhangende akoestische plafondpanelen die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol. De akoestische panelen zijn 4cm dik en hebben een hoge absorptiegraad (1 AlphaW). De panelen zijn volledig wit en vochtbestendig waardoor ze uiterst zijn geschikt voor plaatsing in vochtige ruimtes. Ze zijn niet bekleed met stof, maar wel behandeld met een geluidsdoorlatende witte verf. Deze panelen bieden naast een optimaal akoestisch comfort ook een zeer decoratieve en kaderloze oplossing. Contacteer ons voor akoestisch advies op maat van jouw project of bezoek onze showroom in Dendermonde.

Plafondeiland - Cotese Cloud

Cotese Clouds zijn akoestische plafondeilanden die het geluid sterk absorberen. Ze zijn vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol en afgewerkt met een mooie polyester doek. U kan kiezen uit verschillende kleuren. De akoestische panelen hebben een hogere absorptiegraad (1 AlphaW) en zijn dikker (4cm) dan de panelen uit ons Quix assortiment, waardoor u minder panelen zal nodig hebben voor hetzelfde resultaat. U kan kiezen uit verschillende vormen en afmetingen. Contacteer ons voor akoestisch advies op maat van jouw project of bezoek onze showroom in Dendermonde.

 

Plafondeiland - Quix Cloud

Quix Clouds zijn afhangende akoestische plafondelementen die het geluid sterk absorberen. De panelen zijn 25mm dik en hebben een absorptiegraad van 0,65 AlphaW. Verder zijn deze panelen vervaardigd uit een kern van hard geperste minerale wol en zijn voorzien van een polyester doek. U kan kiezen uit verschillende pantone kleuren, vormen en afmetingen. Deze panelen bieden naast een optimaal akoestisch comfort ook een zeer decoratieve en kaderloze oplossing. Bij deze panelen worden de nodige ophangkits meegeleverd. Contacteer ons voor akoestisch advies op maat van jouw project of bezoek onze showroom in Dendermonde.

NU: 20% KORTING!

Akoestische plafondeilanden

Waarom kiezen voor akoestische plafondeilanden?

Afhangende akoestische plafondpanelen zijn de ideale oplossing voor ruimtes waar je een groot plafondoppervlak hebt dat de geluiden in de ruimte weerkaatst. Ze zijn ook interessant wanneer je graag een design element wil toevoegen aan je ruimte, waarbij je dan meteen ook de akoestische beleving in een ruimte verbetert. De hangende akoestische panelen zijn beschikbaar in allerlei vormen, kleuren en formaten. Dit zijn de voordelen van een akoestisch plafondeiland:

Hoge akoestische absorptiegraad

Al onze afhangende akoestische plafondpanelen hebben een absorptiegraad van AlphaW 1, wat een stuk hoger ligt dan de absorptiegraad van een gemiddeld akoestisch plafondeiland. Deze akoestische oplossingen voor het plafond hebben dan ook een duidelijk merkbaar resultaat en nemen de storende omgevingsgeluiden voor een groot deel weg.

Reduceer galm of echo

Nagenoeg geen echo of nagalm

Galm en echo zijn storende geluidseffecten die de geluidsbeleving in een kamer drastisch naar beneden halen. Met een akoestisch plafondeiland reduceer je de nagalm in een ruimte tot een minimum. Het geluidscomfort in de ruimte wordt meteen stukken beter.

Duurzame kwaliteitsmaterialen

De afhangende akoestische plafondpanelen in ons assortiment worden vervaardigd uit stootbestendige minerale wol. Dit materiaal is erg duurzaam en de panelen kunnen tegen een stootje.

Variabele hanghoogte

Bij de montage van afhangende akoestische plafondpanelen kies je zelf de zweefhoogte van de panelen. De hanghoogte heeft voornamelijk een effect op het uitzicht en niet zo zeer op de prestatie van de akoestische panelen.

Plafondeiland in kwalitatieve stoffen

Afgewerkt met mooie en kwalitatieve stoffen

Het hangend akoestisch paneel wordt afgewerkt met een hoogwaardige meubelstof die je zelf kan kiezen. Er is een variatie aan kleuren beschikbaar, maar je kan ook kiezen uit verscheidene types stoffen, zoals polyester doek, Camira Lucia of Camira Cara. Dit type materiaal wordt vaker gebruikt voor de verfraaiing van akoestische panelen omdat de stoffen zelf akoestisch neutraal zijn.

Open sfeer van de ruimte blijft behouden

Vaak worden akoestische scheidingswanden geplaatst om de akoestiek te verbeteren. Hierdoor verlies je het open en vrije gevoel dat de ruimte voordien had. Een akoestisch plafondeiland zorgt ervoor dat die open sfeer behouden blijft en enkel de negatieve geluidservaring wordt gereduceerd.

Plafondeilanden in verschillende kleuren en designs

Kies voor verschillende vormen en designs

Bij de keuze voor een akoestisch plafondeiland heb je een ruime keuze aan mogelijkheden. Je kan namelijk kiezen tussen panelen met een rechthoekige, ronde of bijzondere vorm in allerlei groottes. Veel klanten kiezen voor de ronde en ovale vormen om de ruimte een extra artistieke touch geven. Kijk gerust rond in ons assortiment om te ontdekken welke mogelijkheden er zoal bestaan.

Keuzemogelijkheden bij het bestellen van een akoestisch plafondeiland

In onze webwinkel bieden we een ruim assortiment aan akoestische oplossingen aan. Behalve de afhangende akoestische plafondpanelen, kan je ook kiezen voor akoestische wandpanelen akoestische plafondpanelenakoestische bafflesakoestische gordijnen en akoestische scheidingswanden.

Heb je vragen of specifieke vereisten? Neem dan gerust contact op via onderstaand contactformulier om de verschillende mogelijkheden voor je project met één van onze experts te bespreken. We verwelkomen je ook graag in onze showroom in Dendermonde!

Reeds 1m2 van de berekende 3m2 in de winkelmand