Onze Realisaties
Wanden
Huis Stas
   Asse - OLVZ Aalst    18/01/2018

2 Vergaderzalen

Beschrijving

Het Huis Stas was een oud herenhuis uit de 18de eeuw en werd door het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis Aalst in 2015 volledig gerenoveerd. In dit gebouw worden er o.a. verschillende consultaties en vergaderingen gehouden.

Door de hoge plafonds, de grote ramen en het gebruik van gladde harde materialen (vergadermeubilair, geschilderde wanden en plafonds) was de ruimte akoestiek niet optimaal.

De hoge gemeten galmtijd van 1,80-1,85 seconde werd aan de hand van akoestische wandpanelen herleid tot 0,9 seconde, een opmerkelijk verschil.

Om dit te realiseren werd door de interieur architecte geopteerd voor strakke akoestische panelen van Rockfon. De VertiQ panelen hebben een elegante afwerking, een esthetische geweven oppervlakte, beschikbaar in 4 kleuren: wit, zwart, licht- en donkergrijs. Ze hebben bovendien een uitstekende stootbestendigheid en goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Boven de opening werden er 4 akoestische eilanden opgehangen. Een oplossing in een alu kader dat zowel aan plafonds als aan muren bevestigd kan worden.

Totale oppervlakte 22,46 m2
Muurpanelen Rockfon VertiQ
Muurpanelen Rockfon akoestisch eiland