Onze Realisaties
Gordijnen, Plafonds, Wanden
Defensie Brasschaat
   Batalion artillerie Brasschaat    18/01/2018

Simulatie ruimte en klaslokaal

Beschrijving

Defensie investeert voortdurend om de werk- en leefomstandigheden van het personeel te verbeteren. Naast infrastructuurwerken en aankoop van nieuw meubilair wordt ook aandacht besteed aan de geluidsnormen in de werkruimtes.

Voor een simulatie ruimte en een klaslokaal werd er ons gevraagd de galmwaarden naar beneden te halen.

Door de architectuurvorm van het gebouw (hoge plafonds van 4,2 meter), de aanwezigheid van zeer grote raampartijen en harde materialen zoals tegelvloeren en geschilderde muren/plafonds, kon je hier bij aanvang van het project zeer hoge galmwaarde vaststellen (respectievelijk 2,75 seconden voor de simulatie ruimte en 2,55 seconden voor het klaslokaal). Bovendien waren de ruimtes vrij groot (meer dan 200 m3 elk), een interessante uitdaging die Cotese Acoustics graag aanging.

In de simulatieruimte werden er in eerste instantie 6 zwarte akoestische muurpanelen alsook grote zwarte gordijnen voor de ramen geplaatst. Na een 2de meting werd er beslist nog 5 extra panelen te plaatsen.

In het klaslokaal werden er eerst 3 zwarte akoestische muurpanelen geplaatst. Na een 2de meting werd er hier gevraagd om nog 12 akoestische plafondpanelen op te hangen.

De uiteindelijke afgesproken galmtijd bedraagt nu 1 seconde in elke ruimte. Komende van zeer hoge waarden is dit een significant verschil.

Oppervlakte 33,68 m2
Plafondpanelen Rockfon Sonar Activity
Muurpanelen Kvadrat Broadline
Gordijnen Belize